In caz de recalculare a pensiei alimentare pentru un copil minor de 15 ani as dori sa va intreb: 1. Care este procentul maxim din salariul fostului sot, avand in veedere ca s a recasatorit si are acum inca doi copii?
2. Pot deschide singura actiune, fara sa apelez la un avocat? Exista vre un risc in acest sens? Mentionez ca nu cunosc adresa de domiciliu a fostului sot dar am adresa de la servici. E vreo problema in acest sens?
3. Carei instante trebuie sa ma adresez? Copilul are domiciliu in sectorul 2 iar fostul sot in jud. Cluj.
4. Cam cat ar costa onorariul unui avocat pentru o speta de acest gen?
Multumiri anticipate!
1)50% din salariu, procent maxim, iar din asta dvs veti primi posibil,1/3.
2) veti scrie ca nu cunoasteti domiciliul, il veti cita la o adresa cunoscuta. Straduiti-va sa-i aflati adresa.
3) la judecatoria sect 2.
Nu aveti nevoie de avocat, daca doriti, veti negocia onorariul cu dansul in particular.
Fostul sot refuza sa mi aduca la cunostiinta adresa, desi i am cerut o. O intrebare suplimentara. Daca se cere procent din veniturile tatalui pentru calcularea pensiei alimentare suma aferenta acesteia se va modifica automat, fara actiune judecatoreasca, in caz de modificare a veniturilor fostului sot? Este mai avantajos sa soliciti procent din venituri? ( impropiu spus avantajos pentru ca in cazul nostru suma este foarte mica dar...mai avantajos in sensul ca nu va mai fi nevoie sa ne mai stresam, pe viitor, cu alte actiuni de acest gen).
Pensie alimentara
razvan38
Buna seara ! Doresc si eu cateva lamuriri legate de valoarea pensiei alimentare in conditiile in care fosta sotie nu are nici un venit stabil. Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)