avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea locuintei

Am un apartament achizitionat prin programul prima casa, normal ca a trebuit sa fac si o asigurare facultativa a locuintei pe care am cesionat-o in favoarea bancii. Aceasta a expirat , mi-a venit noul contract si a trebuit sa accept ca din Iunie, Iulie s-a schimbat legislatia si a trebuit sa fac si asigurarea obligatorie. Problema a aparut in momentul in care de la banca mi s-a spus ca nu pot sa-mi faca asigurarea facultativa pana nu prezint dovada ca am facut-o pe cea obligatorie. Este corect, legal ? Mie nu mi se pare normal sa fiu conditionat de prezentarea unei dovezi cum ca as fi facut-o pe cea obligatorie. Explicatia bancii, a fost simpla, asa e legea.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:06, 8 Octombrie 2013
Trebuie sa constientizati ca exista o succesiune de interese
Principal este al legiutorului care a emis legea si care a dispus obligativitatea incheierii de asigurare obligatorie a locuintei la valori de 10 sau 20 E
Conditionat de interesul proprietarului pentru a se asigura impotriva si a altor evenimente care nu sunt prevazute de asigurarea obligatorie ,acesta are dreptul sa incheie asigurarea facultativa,dar care in urma modificarilor la legislatia asigurarii locuintelor este conditionata de existenta asigurarii obligatorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta ipotecata ady492 ady492 Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea societatii de asigurare a locuintei de la o societate de asigurari catre o alta fara probleme. carmen2mee carmen2mee Buna seara. In urma cu 4 ani am facut la banca un imprumut in bani cu ipoteca si am luat o locuinta. Am facut asigurarea locuintei la un asigurator deoarece ... (vezi toată discuția)