Am un apartament achizitionat prin programul prima casa, normal ca a trebuit sa fac si o asigurare facultativa a locuintei pe care am cesionat-o in favoarea bancii. Aceasta a expirat , mi-a venit noul contract si a trebuit sa accept ca din Iunie, Iulie s-a schimbat legislatia si a trebuit sa fac si asigurarea obligatorie. Problema a aparut in momentul in care de la banca mi s-a spus ca nu pot sa-mi faca asigurarea facultativa pana nu prezint dovada ca am facut-o pe cea obligatorie. Este corect, legal ? Mie nu mi se pare normal sa fiu conditionat de prezentarea unei dovezi cum ca as fi facut-o pe cea obligatorie. Explicatia bancii, a fost simpla, asa e legea.
Trebuie sa constientizati ca exista o succesiune de interese
Principal este al legiutorului care a emis legea si care a dispus obligativitatea incheierii de asigurare obligatorie a locuintei la valori de 10 sau 20 E
Conditionat de interesul proprietarului pentru a se asigura impotriva si a altor evenimente care nu sunt prevazute de asigurarea obligatorie ,acesta are dreptul sa incheie asigurarea facultativa,dar care in urma modificarilor la legislatia asigurarii locuintelor este conditionata de existenta asigurarii obligatorii