avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cuantum poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cuantum poprire salariu

Buna ziua,
as vrea sa inteleg care este cuantumul maxim al popririlor pe salariu in cazul in care am doua titluri de executare: unul referitor la o datorie bancara si un altul instituit de taxe si impozite care contine amenzi de circulatie din 2004 si 2005.
Am intrebat diversi avocati si parerile sunt impartite, as vrea sa stiu si parerea dvs. Unii sustin ca nivelul total al popririlor, in cazul de fata nefiind nici una in legatura cu plata vreunei alocatii de intretinere, nu poate depasi o treime din veniturile nete realizate, altii spun ca nu poate depasi jumatate din veniturile nete.
Astazi am primit fluturasul de salariu cu jumatate din banii cuveniti, fara s afi primit in prealabil vreo instiintare sau decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a primit o noua poprire. era sa cad sub birou cand am vazut ca e am jumatate din salariu si ca obiectul popririi erau amenzi de circulatie din 2004 si 2005 pe care cu siguranta le-am platit dar va fi foarte greu sa dovedesc acest lucru dupa atatia ani, nu cred ca mai gasesc chitantele. Amenzile din 2004 si 2005 nu ar fi trebuit sa se prescrie ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Care este cadrul legal pt poprire de max 30% din salariu? dallin11 dallin11 Buna ziua, Am inteles ca s-a modificat legislatia privind procentul maxim la 30% din salariu pt instituirea popririlor. Daca este asa,va rog sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca este vorba despre infiintarea unei popriri in baza unei adrese primita de la Taxe si impozite ( o amenda de circulatie ) suma care se va retine este 1/3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita salar angajat anamaria81 anamaria81 am primit de la un executor judecatoresc, pentru un salariat, o adresa de infiintarea popririi pe salariu si o copie dupa o hotarare judecatoreasca . La ... (vezi toată discuția)