avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cu cardul personal pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cu cardul personal pe firma

buna ziua,

tocmai am aflat si eu ca atunci cand se fac achizitii pe firma e obligatoriu sa se plateasca cash sau cu cardul firmei si nicidecum cu cardul personal.

eu am predat deja o situatie la anaf cu o serie de facturi realizate in acest mod (cu cardul personal). de exemplu bonuri de benzina cu CUIul firmei pe ele si achitate cu cardul personal si altele.

intrebarea mea este daca poate fi cumva motivata sau rezolvata aceasta situatie, gen prin decont sau nu mai conteaza in acest moment si nu se mai poate face nimic? daca se descopera ce implica acest lucru?

multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:08, 12 Octombrie 2013
Buna ziua,

Nu este un capat de tara. Puteti intocmi decont de cheltuieli, la care atasati bonurile respective si pentru care intocmiti dispozitie de plata pentru sumele platite.

Numai bine
ar trebui cumva si foaie de parcurs pentru bonurile de benzina sau nu e obligatoriu?
Buna seara,

In cazul in care vreti sa deduceti in proportie de 100% cheltuiala si tva aferenta, va trebui sa intocmiti foi de parcurs. In caz contrar deduceti numai 50%.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat intre masina personala si firma MihaiMih MihaiMih Buna ziua! As avea o intrebare daca se poate. Se da firma X, firma X ofera unui angajat un card de benzina pentru a-l folosi lunar, cu o anumita ... (vezi toată discuția)
Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare danutza2013 danutza2013 Buna ziua. Am urmatoarea problema legata de intocmirea declaratiei 300 la o societate platitoare de tva la incasare: in luna ianuarie 2013 avem mai multe ... (vezi toată discuția)