avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna,
Am un subiect foarte delicat si in acelasi timp foarte dureros, pentru mine, cel putin.
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva, in care este foarte clar stabilit programul de vizita, al minorului, in speta fiul meu, care este in ingrijire la mama, dar custodia fiind comuna. Aceasta hotarare este in urma divortului. de cca 8 luni eu nu mi-am vazut copilul, din simplul motiv ca ea nu respecta programul de vizita, ba mai mult nici nu-mi da voie sa vad copilul. am incercat de nenumarate ori sa vad copilul la gradinita, dar si acolo nu mai am acces in institutie, pe motiv ca exista un program de vizita si astfel, eu nu am ce sa caut acolo. Fapt pentru care, fosta mi-a facut nenumarate plangeri la politie, pe motiv ca de fiecare data cind incercam sa-mi vad copilul, ea a declarat ca se simte amenintata, ba chiar ca am si agresat-o. (fapte neadevarate)
Am apelat la un executor judecatoresc, pentru a pune in executie hotarirea, dar fara nici un fel de rezultat pozitiv. deasemeni am facut si plingeri la politie si la Oficiul pentru protectia copilului, dar, la fel fara niciun rezultat. Am facut plagere penala pe acelasi motiv ca nu respecta programul de vizita si de cca 4 luni nu se intimpla nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, de aceea apelez la oricine poate sa ma ajute , sau sa ma indrume pentru a rezolva intr-un fel aceasta problema.

Va multumesc,
V.B.
cred ca mama n-a avut vreun gand sa respecte hotararea, putea obiecta sau cere lamuriri asupra prezentei ei la domiciliul tatalui 2 zile si s-ar fi putut hotari altfel.
Pana la urma ati fost la executor sau nu, ati fost intrebat de 3 ori si nu vreti sa ziceti deloc..
De acord, e important ce-a facut executorul, daca a incheiat proces-verbal de executare, ce-a scris in el, daca ati facut plangere la politie in baza lui... daca executorul a chemat politia in ajutor, daca era acasa copilul la momentul executarii...
Totusi, programul nu e clar deloc si e cat se poate de prost.
Martonze a scris:

Stimata mirebire, sunt parinti care, cel putin afirmativ, au creat un atasament profund al copilului fata de ei, chiar daca se vad de 2 ori/an, ani de-a randul;) de ce credeti ca un copil care a trait cu tata in casa pana in urma cu 8 luni nu ar fi atasat de dansul?

Pentru ca vorbim despre un copil care este la gradinita si, daca luam in considerare ca exista o logica in spatele hotararii, copilul ar trebui sa aibe o varsta destul de mica pentru a implica prezenta mamei la domiciliul tatalui.
La o astfel de varsta 8 luni echivaleaza cu o viata.
Acuma, domnul poate spune ca "da, copilul e foarte atasat de el", dar nu vad ce relevanta ar avea.
Stimata mirebire, hotararea enuntata, daca e asa intr'adevar, este complet fara logica.Nu poti hotari in numele unei persoane libere si majore.
Poate sa-si ia copilul singur daca nu-i produce traume, se pot intalni parintii cu copilul in parcuri, locuri de joaca, cofetarie, sa nu fie deranjati de bunici, matusi si altii sau copilul poate fi vizitat la domiciliul sau. Astea sunt optiunile. Prezenta mamei nu e compatibila cu domiciliul tatalui.
Puneti-va teoretic in situatia acelei mame.
BontescuValentin a scris:

Am depus o plingere la DGASPC, iar din discutia cu un functionar, am primit confirmarea ca sint in cunostinta despre legea 257, doar ca, mi-a zis ca inca nu au primit metodologia de aplicare.

Legea este in vigoare. Mai depuneti o cerere de monitorizare a programului de vizitare dispus prin hotararea judecatoreasca. Daca nu primiti raspus reveniti saptamanal.

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, drepturi si obligatii nico_19 nico_19 Buna ziua, in utma unui divort am obtinut custodia comuna aspura copilului cu domiciliul la mama iar eu achit pensie. Nu este stabilit un program de vizitare ... (vezi toată discuția)