avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis anulat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis anulat

Buna ziua , pe 14 noiembrie anul acesta urmeaza sa imi expire pedeapsa de anulare a permisului pe perioada de un an de zile , tin sa mentionez ca 14 nov este ziua in care pedeapsa a ramas definiva , ce trebuie sa fac? ma apuc de scoala de soferi ca si cum nu s'ar fi intamplat nimic sau astept vreo hartie de la institutiile abilitate ?? eu sunt plecat din tara si nu mi-a venit nimic acasa !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:14, 10 Octombrie 2013
(1)Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a)au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b)a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;


Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere presupune necesitatea următoarelor documente:
-cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant;
-fişa de şcolarizare, completată cu datele personale ale solicitantului, care va cuprinde pe verso şi avizul medical;
-avizul psihologic;
-certificat de cazier judiciar;
-fişa deţinătorului permisului de conducere - taxa de examinare;
-copie act de identitate;
-copie act de studii;
-copia hotărârii judecătoreşti de condamnare, cu menţiunea definitivă;
-dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)
Cand pot sustine examen pentru redobandirea dreptului de a conduce? ilias25 ilias25 in urma cu doi ani am avut un accident rutier! am fost singur in masina baut si cu permisul suspendat. nam cauzat decat avariarea masinii mele! as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cand si cum se poate redobandi permisul de conducere? bebi-63 bebi-63 \"In temeiul art.71 alin.2 Cod Penal,va interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 lit.a-teza II,b,Cod penal pe durata executarii pedepsei. In ... (vezi toată discuția)