avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare?

As dori si eu sa stiu daca exista vreo lege care sa interzica unui absolvent de facultate sa participe la un concurs de angajare pentru un post cu studii medii unde se cere diploma de bacalaureat?Presupun ca nu este normal sa interzici unui absolvent de facultate participarea la concurs deoarece a absolvit cum e si normal si liceul deci are si diploma de bacalaureat pe cind daca ar fi fost invers unul doar cu studii medii normal ca n-ar putea participa la un concurs unde se cer studii superioare!Deci,va rog sa-mi spuneti daca exista lege si care este aceea!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:10, 26 Martie 2009
nu exista; insa angajatorul iti poate cere o declaratie pe proprie raspundere prin care esti de acord sa renunti la studii...adica sa te angajezi pe un post ce pp studii de nivel inferior...atata tot; fa cerere sa te primeasca la concurs cu nr de inregistrare.
Daca postul pentru care concurati necesita studii medii pot concura si cei cu studii superioare daca accepta si un salariu tot pentru studii medii. Nu e nevoie de o declaratie in acest sens, catre angajator.
Dar eu vreau sa particip dar de la resurse umane mi s-a spus ca nu pot pentru ca am studii superioare.Ce trebuie sa fac pentru ca vreau neaparat,cum sa actionez sa ma primeasca la concursul de angajare ?daca refuza in continuare sa-mi primeasca dosarul de inscriere la concurs ce sa fac?Unde sa reclam sau cui ar trebui sa-i spun ca sa pot participa si eu?
Nu ati precizat daca este vorba de o unitate de stat sau cu capital privat. Dar oricum, nu vi se poate interzice participarea la concurs. Conditiile de partiipare sunt, intotdeauna, minime nu limitative.
Daca vreti puteti sa va adresati Oficiului pentru Combaterea Discriminarii dar s-ar putea sa fie prea tarziu. Si chiar daca va rezolvati problema si va obliga unitatea sa va inscrie la concurs credeti ca veti castiga chiar daca veti lua toate probele?
Daca stiati ca se admit la concurs persoane cu studii medii de ce nu ati prezentat diploma de bacalaureat? Ma gandesc (daca este o unitate de stat) ca s-ar putea sa fie postul "pregatit" pentru cineva anume si atunci degeaba va mai zbateti.
Nu vreau sa va demoralizez dar veti mai intampina multe asemenea in viata. Mai bine cautati alt loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs dgrfpb gabyz27 gabyz27 Buna ziua, Am participat la un concurs de angajare organizat de DGRFPB din cadrul ANAF. Am candidat pt un post de REFERENT DEBUTANT serviciul evidenta ... (vezi toată discuția)
Concurs referent clasa iii debutant dmariuss dmariuss Bună seara, O direcție locală de evidentă a persoanelor organizează un concurs de recrutare pentru funcția de referent III debutant. ... (vezi toată discuția)
Post in urma examen sng RamonaCristiana RamonaCristiana Buna ziua, Am inteles ca dupa parcurgerea cursurilor si absolvirea SNG iti gasesti rapid de lucru.Este adevarat?Esti repartizat imediat pe un post sau e ... (vezi toată discuția)