avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen inregistrare contestatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen inregistrare contestatie

Buna ziua,

As dori sa stiu in cat timp de la depunerea unei contestatii la decizia de concediere la tribunal se da numar de dosar si pot verifica pe site-ul tribunalului la sectiunea dosare. Am angajat un jurist sa se ocupe de tot si astept sa imi dea nr. de dosar ca sa-i fac procura. Juristul sustine ca a depus-o in termen, dar nu o gasesc la dosare pe site-ul tribunalului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 3 Decembrie 2013
Buna ziua,
De ce nu mergeti la tribunal sa verificati personal?
Gabriel Klein Kiritescu
Cu siguranta voi merge, dar am vrut sa stiu si pentru mine daca exista un termen in care o contestatie se "transforma " in dosar.
Buna ziua,
Nu este nimic prevazut de lege.
Va multumesc pentru lamurire. Cu respect,
C.proc.civ., Art. 201 - Fixarea primului termen de judecată
(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluție, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligația de a depune întâmpinare, sub sancțiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condițiile art. 165.
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoștință de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluție primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluției, dispunând citarea părților.
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluție primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluției, dispunând citarea părților.
(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcție de circumstanțele cauzei.
(6) În cazul în care pârâtul domiciliază în străinătate, judecătorul va fixa un termen mai îndelungat, rezonabil, în raport cu împrejurările cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozițiilor art. 156.

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Acordarea primului termen de judecata Radamante Radamante 1. Un dosar legat de drepturi salariale a fost inregistrat la Tribunal pe 15 iulie 2014. 2. Nu am primit termen de judecata. 3. Este normal/legal? (vezi toată discuția)
Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)