avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca inscrisa in anul 1999
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca inscrisa in anul 1999

La data de 17.09.1999 a fost inscris dreptul de ipoteca in favoarea unei banci populare, pentru suma de 10 mil. lei vechi. Am platit datoria, dar nu am păstrat chitanţele. In anul 2002 aceasta a intrat in insolventa, la ora aceasta este si radiata la ORC. Am cerut lichidatorului ajutor in vederea radierii acestei ipoteci, dar ma ignora cu desavarsire. Avand in vedere faptul că datoria este anterioara legii 190/1999, a creditului ipotecar, se prescrie dupa 15 ani. Ce solutii am, ce fel de actiune sa introduc la instanta in vederea stergerii ipotecii, pentru ca vreau sa vand apartamentul. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Prescriptie ipoteca imobil Selenus Selenus Buna ziua, problema este urmatoarea: pentru un credit ipotecar ce trebuia sa se incheie in 1993 (ultima rata) care este termenul de prescriptie? Adica de la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri florisimi florisimi Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca a unei banci care nu mai exista catalini catalini Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Urmeaza sa achizitionez un imobil printr-un credit ipotecar prima casa. Am facut deja precontractul, ca ... (vezi toată discuția)