avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias

Detin o cladire in care timp de mai multi ani a avut sediul si a functionat un SRL in care am fost administrator. Apoi in timp ce eu am fost plecat in strainatate asociatul si actionarul majoritar al SRl-ului a inchiriat cladirea unui alt SRL, contractul de inchiriere facandu-se intre SRL-ul unde am fost administrator si celalat SRL. Intre timp, in 2004 , SRL-ul unde eram administrator a fost inchis pentru nepreschimbarea certificatului de inregistrare, de fapt procesul de dizolvare prin lichidator judiciar nu s-a incheiat inca dar sentinta se va da cam intr-o luna. Dupa reintoarcerea mea, in 2010,i-am cerut noului chirias sa evacueze cladirea intrucat este proprietatea mea si nu are nici un contract de incheiere incheiat cu mine. El insa refuza spunand ca el are contract de inchiriere cu SRL-ul in lichidare si ca va pleca doar daca i se vor plati 200.000 ron,echivalentul modernizarilor aduse cladirii. :O Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, chirias insolvabil ContSters22096 ContSters22096 daca o pers fizica a inchiriat unui srl un imobil, insa intre timp impotriva acestui srl s-a deschis procedura insolventei, proprietarul imobilului poate ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri persoane juridice Adela Miklos Adela Miklos In cazul in care o persoana juridica inchiriaza un spatiu (cladire) de la o persoana fizica si aduce imbunatatiri cum ar fi :instalatii electrice, centrala ... (vezi toată discuția)
Reziliere contact chirias in cazul in care administratorul persoanei juridice a decedat. delllenivo delllenivo Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare , Cum pot scapa de un chirias ( persoana juridica) in cazul in care contractul de inchiriere a fost incheiat ... (vezi toată discuția)