Buna ziua,
Va deranjez cu urmatoarea intrebare ,
Cum pot scapa de un chirias ( persoana juridica) in cazul in care contractul de inchiriere a fost incheiat intre sc x srl la care administrator unic era bunicul meu care a decedat in luna mai si ca urmare a acestui deces persoana juridica x a fost radiata din oficiu, si sc y srl cu care contractul a fost semnat pe 4 ani . Acum proprietarul acestui spatiu comercial sunt eu si am dobandit dreptul de proprietate asupra lui in urma unui act de vanzare cumparare incheiat inainte de decesul bunicului . De atunci nu a fost semnat nici un alt contract cu sc y srl .Acum as vrea sa schimb destinatia cladirii din spatiu comercial in cladire de locuit si ma lovesc de acest chirias. Mai are vreo valoare contractul pe care il are tinand cont ca nu mai exista nici persoana juridica , nici administratorul? Cum ar trebuii sa procedez?
Trebuie vazut contractul, facuta o reziliere, vazut ce termene sunt etc.
In esenta, e simplu: reziliati si evacuati chiriasul. In practica, ar fi bine sa mergeti laun avocat sa vedeti daca si in ce conditii evacuarea aceea e posibila, cat de curand, cu ce costuri.
Pact comisoriu
luminel
Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Locatiune
Roxana alina Stancu
Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)