avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA la vanzare - persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA la vanzare - persoana fizica

Buna seara o intrebare daca ma poate lamuri cineva, am luat un teren in urma cu vreo 10 ani din care am inceput sa vand...anul trecut 1 lot, anul acesta la inceput altul...in iulie am vandut apartamentul ( in bloc vechi) pentru a lua altul mai spatios tot in bloc vechi ( vandut-cumparat cu aceiasi suma) si acum mai as vrea sa mai vand un lot de teren arabil construibil. Devin platitor de TVA? trebuie sa ma inregistrez pentru a plati impozit? Terenul e achizitionat in 2002 si nu mostenit.
Daca da cam despre ce suma este vb la impozit ? Valoarea tranzactiilor vanzarilor cumulate nu depaseste 60.000 E. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ericut , utilizator 12:16, 12 Octombrie 2013
Cred ca va referiti la " impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal"?

Faceti o confuzie cu acest tva, asa ca va atasez un link, in care sa va lamuriti cine este platitor de tva, si cine nu, in cazul dvs, sigur nu sunteti.

[ link extern ]


Fiind persoana fizica, care isi vinde proprietatile, dvs veti plati la notariat, impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

"Impozitul pe care vânzatorul îl datorează Statului pentru vânzarea oricărui fel de construcţie cu sau fără teren se calculează, astfel:

-dacă imobilul este dobândit într-un termen de până la 3 ani inclusiv:
-3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
-peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.

-dacă vânzatorul deţine imobilul de mai mult de 3 ani:
-2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
-peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv."
Nu, nu ma refer la acel impozit care oricum se plateste in cazul transferului de proprietate si de care nu este scutit nimeni, ma refer la faptul ca sunt mai multe tranzactii in decursul unui an calendaristic si nu stiu daca au caracter de continuitate pentru a plati acel impozit de 5 %, 16% sau 24% ..pentru a te declara la fisc..acest aspect nu il inteleg.
Din ceea ce mi-ati transmis sa inteleg ca daca ma nu declar eu ..ma vor controla si inregistra ei oricum .Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare - cumparare proprietate impozitare ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua, Daca vreau sa-mi vand apartamentul si sa iau altul mai mare si tranzactiile au loc in mai putin de 3 luni nu se considera bani reivestiti fara a fi ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale si impozit stat la vanzare teren intravilan danadom38 danadom38 Buna Ziua, As vrea sa stiu care sunt obligatiile materiale ale vanzatorului la vanzarea unui teren intravilan precum si ale cumparatorului. Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit nerezident Valeriu-IC Valeriu-IC Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce fel se retine impozitul (si ce acte sunt necesare) pentru un cetatean strain, nerezident in romania pentru un venit ... (vezi toată discuția)