avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu/fara agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu/fara agentie imobiliara

Daca am incheiat un contract cu o agentie imobiliara, in virtutea caruia apartamentul pe care mi l-au prezentat am voie sa-l cumpar doar prin intermediul acestei agentii (platindu-le comisionul aferent), clauzele contractului o privesc si pe fiica mea de 14 ani? Adica se poate achizitiona acest apartament pe numele fiicei mele de 14 ani direct de la proprietar, fara ca agentia sa poata avea castig de cauza la un eventual proces?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iolaru , utilizator 14:42, 11 Octombrie 2013
Greu de spus deoarece sunt fraudate drepturile si interesele agentiei.nDaca nu afla nu e ista probleme.nnEra mai simplu sa trimiteti o ,,sageata,,

Nu inteleg care e insa problema daca ati achitat comisionul...
Nu am achitat comisionul, pentru ca deocamdata doar am vazut cateva apartamente. Problema a aparut cand, la completarea actelor agentiei, am constatat ca au comisionul de 2 ori mai mare decat alte agentii, iar eu deja acceptasem sa vad cu ei apartamentul care mi-ar fi convenit ca raport calitate/pret - comisionul ii crestea pretul cu vreo 500 euro fata de alte agentii (nu mai vorbesc de cumpararea direct de la proprietar), altfel nu m-as fi dus cu gandul la varianta de ma sus.
Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
iolaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Intermediere geogeorge geogeorge poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)