am o speta :
- fac parte dintre cei restructurari dintr-o companie, sa va explic cum a decurs totul, am fost chemati, si ni s-a spus ca nu mai corespundem profesional, mentionez ca nu a existat o cercetare prealabila sau un avertisment, ni s-a spus, sau mai bine zis am fost oibligati sa ne dam demisia, pentru ca altfel lucrurile nu vor sfarsi amiabil, am semnat un act prin care ni se dau 1 salariu compensatoriu, deci am semnat demisia cu un salariu compensatoriu.
am fost obligati sa luam aceasta decizie, pentru ca oferta expira rapid, in o ora (timp in care eram inca angajati)ni s-a blocat accesul la absolut tot, deci ni s-a ingradit dreptul la munca.
ce sanse exista, sau exista sanse de a castiga un proces pentru concediere abuziva, pentru ca oricum nu ai cum sa iti dai demisia si sa beneficiezi de plati compensatorii, nicaieri in contractul colectiv nu este precizata plata unor drepturi in urma demisiei. Mentionez ca nu au ce sa imi reproseze profesional si ca sunt unic intretinator de familie, deci caz social.
Aproape correct insa, ne este cazul in speta de fata. Angajatorul vrea cu insistenta si chiar prin "presiuni psihice" sa scape de unii salariati, asa ca, in mod evident ca acesta nu isi va da acordul sa fie retrasa demisia sau sa continue tacit munca.....Nu poti sa spui ca daca te prezinti la fostul loc de munca dupa data la care isi produce efectele demisia, in mod tacit esti asimilat salariatului, ci doar daca angajatorul iti da de munca si iti recunoaste munca prestata, platindu-te.Altfel, te duci degeaba si nici o instant nu poate sa il oblige pe angajator sa il plateasca pe salariatul demisionar.
m-ati inteles gresit, eu nu vreau anularea demisiei, vreau sa ma folosesc si de faptul ca am fost constransi sa ne dam demisia, de fapt am plecat cu acordul partilor, acord care dupa 3 ore de la aflarea faptului ca nu "este nevoie de serviciile noastre" trebuia semnat. Noi , pt ca suntem multe persoane in aceasta situatie, vrem sa actionam in judecata compania pentru faptul ca eram amenintati zilnic, eram obligati sa prestam ore suplimentare neplatite, am fost mutati in alt departament fara sa existe nimic scris, deci este vorba de stresul la locul de munca, stres care a avut repercursiuni asupra sanatatii (atacuri de panica, anxietate, depresie), cat si asupra persoanei (pierderea increderii in sine), si tot acest tablou a culminat cu fortarea noastra sa plecam, sa alegem calea usoara , asa cum ni s-a spus, deci noi vom solicita daune morale, iar tot ceea ce v-am relatat poate fi probat cu martori, rapoarte, mail-uri.
Deci vroiam sa stiu daca din experienta dumneavoastra un astfel de demers ar avea succes
Cerere de demisie
eduard62
Firma la care sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata imi solicita demisia. Acest lucru mi-a fost transmis de un avocat angajat de firma, dar nu mi s-au ... (vezi toată discuția)
Motive concediere
simmona
Buna ziua!
Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema destul de spinoasa.
Dorim sa concediem 3 persoane, toti pensionari.
Motivele ar fi:
- sunt destul ... (vezi toată discuția)