avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedieri - demisie si salariu compensatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedieri - demisie si salariu compensatoriu?

Buna seara

am o speta :
- fac parte dintre cei restructurari dintr-o companie, sa va explic cum a decurs totul, am fost chemati, si ni s-a spus ca nu mai corespundem profesional, mentionez ca nu a existat o cercetare prealabila sau un avertisment, ni s-a spus, sau mai bine zis am fost oibligati sa ne dam demisia, pentru ca altfel lucrurile nu vor sfarsi amiabil, am semnat un act prin care ni se dau 1 salariu compensatoriu, deci am semnat demisia cu un salariu compensatoriu.
am fost obligati sa luam aceasta decizie, pentru ca oferta expira rapid, in o ora (timp in care eram inca angajati)ni s-a blocat accesul la absolut tot, deci ni s-a ingradit dreptul la munca.
ce sanse exista, sau exista sanse de a castiga un proces pentru concediere abuziva, pentru ca oricum nu ai cum sa iti dai demisia si sa beneficiezi de plati compensatorii, nicaieri in contractul colectiv nu este precizata plata unor drepturi in urma demisiei. Mentionez ca nu au ce sa imi reproseze profesional si ca sunt unic intretinator de familie, deci caz social.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 17 Octombrie 2013
Aproape correct insa, ne este cazul in speta de fata. Angajatorul vrea cu insistenta si chiar prin "presiuni psihice" sa scape de unii salariati, asa ca, in mod evident ca acesta nu isi va da acordul sa fie retrasa demisia sau sa continue tacit munca.....Nu poti sa spui ca daca te prezinti la fostul loc de munca dupa data la care isi produce efectele demisia, in mod tacit esti asimilat salariatului, ci doar daca angajatorul iti da de munca si iti recunoaste munca prestata, platindu-te.Altfel, te duci degeaba si nici o instant nu poate sa il oblige pe angajator sa il plateasca pe salariatul demisionar.
m-ati inteles gresit, eu nu vreau anularea demisiei, vreau sa ma folosesc si de faptul ca am fost constransi sa ne dam demisia, de fapt am plecat cu acordul partilor, acord care dupa 3 ore de la aflarea faptului ca nu "este nevoie de serviciile noastre" trebuia semnat. Noi , pt ca suntem multe persoane in aceasta situatie, vrem sa actionam in judecata compania pentru faptul ca eram amenintati zilnic, eram obligati sa prestam ore suplimentare neplatite, am fost mutati in alt departament fara sa existe nimic scris, deci este vorba de stresul la locul de munca, stres care a avut repercursiuni asupra sanatatii (atacuri de panica, anxietate, depresie), cat si asupra persoanei (pierderea increderii in sine), si tot acest tablou a culminat cu fortarea noastra sa plecam, sa alegem calea usoara , asa cum ni s-a spus, deci noi vom solicita daune morale, iar tot ceea ce v-am relatat poate fi probat cu martori, rapoarte, mail-uri.

Deci vroiam sa stiu daca din experienta dumneavoastra un astfel de demers ar avea succes

multumesc
Oricata experienta am avea , cea care decide in final este instanta de judecata. Jurisprudenta nu este unitara si nici nu constituie izvor de drept.

Posibil sa aveti castig de cauza , pe cat este posibil sa nu aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie eduard62 eduard62 Firma la care sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata imi solicita demisia. Acest lucru mi-a fost transmis de un avocat angajat de firma, dar nu mi s-au ... (vezi toată discuția)
Se pun presiuni asupra mea sa imi dau demisia! mosora mosora In cursul zilei de azi am fost sunat de o persoana de la departamentul Personal al firmei unde sunt angajat, care mi-a spus sa imi depun demisia pentru ca ei ... (vezi toată discuția)
Motive concediere simmona simmona Buna ziua! Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema destul de spinoasa. Dorim sa concediem 3 persoane, toti pensionari. Motivele ar fi: - sunt destul ... (vezi toată discuția)