Buna ziua!O sa incerc sa va relatez problema cat se poate de complet.
Bunica mea a decedat in luna iunie a anului 2010 nelasand un testament.Singurul bun ramas este o garsoniera in valoare de aproximativ 15.000 de euro.
Succesiunea nu a fost dezbatuta din urmatorul motiv :
Exista 4 frati..O sora in Texas,o sora in Madrid,o sora in Bucuresti(-mama mea;precizez ca am varsta de 19 ani iar imobilul imi va ramane mie-cele trei surori au cazut de acord sa renunte la mostenire) si un frate disparut!
Inca de cand bunica era in viata,cred ca de acum aproximativ 12 ani,fratele a parasit orasul natal,in care isi avea si domiciliul si nu a mai dat un semn de viata niciodata.In timpul vietii,bunica mea a facut nenumarate drumuri la politia locala pentru a incerca sa il localizeze,sa afle daca se mai afla macar in tara,fara reusita.Tin sa precizez ca nu s-a deschis niciodata o ancheta propriu-zisa de cautare a disparutului,deci nu exista documentatie care sa dovedeasca ca noi l-am cautat.
Matusile din Spania,respectiv USA au trimis deja imputerniciri si declaratiile de renuntare la mostenire mamei mele aflata in Bucuresti,aceasta urmand sa le reprezinte in cadrul dezbaterii succesiunii.
In speranta ca am reusit sa relatez toate informatiile necesare,va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari :
Care sunt costurile deschiderii succesiunii,avand in vedere ca au trecut 2 ani de la moartea bunicii?
Care este procedura pentru a putea deschide succesiunea in lipsa fratelui disparut,avand in vedere ca prezenta lui este obligatorie,iar noi nu avem nicio dovada cum ca acesta nu este intresat/se afla in imposibilitate de a participa la succesiune,nici de a accepta partea de mostenire?
Daca exista vreo modalitate de incepere a succesiunii,cat va dura aceasta?
Incercati sa il declarati judecatoreste disparut pe fratele mamei, apoi urmata procedura declararii mortii acestuia. In cadrul acestor dosare politia va fi obligata sa faca verificari si astfel poate aflati ce s-a intamplat cu acesta.
Un dosar de partaj la acest moment este complicat, va tb sa faceti dovada domiciliului ori a faptului ca e disparut de mai multi ani ( ins afamilia nu a efectuat niciun deners pana la acest moment, nu a solicitat concursul politiei), va tb sa ii se numeasca un curator special....e destul de complicat si sunt costuri mari.
De aceea eu va sfatuiesc sa introduceti o actiune de declarare a disparitiei si asteptati sa vedeti ce rezultat obtineti.
Multumesc tutoror pentru ajutor!Vom urma sfaturile dumneavoastra si in functie de raspunsul politiei succesiunea se va desfasura sau va astepta intoarcerea fratelui.Dar tin sa va mai rog ceva..Cand vorbiti de costuri mari,unde anume se incadreaza aceasta suma?Am mai intrebat o doamna avocat pe mail dar nu am primit raspuns.Nu pot sa apelez la serviciile unui avocat daca onorariul va depasi posibila suma obtinuta pe imobil.Deci,este vorba de 1000 de euro?2000?Nu sunteti obligati sa imi raspundeti,insa mi-ar fi de folos.Va multumesc anticipat!