avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza abuziva contract confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza abuziva contract confidentialitate

Buna ziua,

M-am angajat de curand si am semnat odata cu CIM-ul si un contract de confidentialitate. La unul din punctele acestuia spune ca angajatul trebuie sa comunice angajatorului intentia lui de a pleca din firma inainte cu 90 de zile. Mie mi se pare a fi o clauza abuziva, dumneavoastra ce spuneti?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
Alexandra_020483, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra_020483 , utilizator 12:07, 14 Octombrie 2013
Nu pare a fi o clauza abuziva . Angajatorul dvs se pare ca-si doreste sa ia o masura de protectie fata de aceasta atitudine a salariatului in cauza.

Eu sunt de parere ca acel termen nu ar trebui sa depaseasca termenul de preaviz prevazut in c.i.m.

Asta cred si eu. Conform codului muncii perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare.
Textul din contractul de confidentialitate suna mai exact asa: " sa nu se retraga, prin vointa unilaterala, din proiectele incredintate, decat in baza intentiei declarate cu 90 de zile inainte, urmata de acordul scris al Managerului de proiect sau a Directorului General, dupa caz".
Daca voi face acest lucru, cu siguranta dupa 90 de zile voi fi fortata sa plec din firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de fidelitate Marina_B Marina_B Buna ziua, La firma la care lucrez ni se cere sa semnam un \\\"Angajament de fidelitate\\\", in care, printre alte prevederi, se precizeaza ca ne obligam sa ... (vezi toată discuția)
Clauza stabilitate = eludarea prevederilor ref. la durata maxima a termenului de preaviz Lorena Chirila Lorena Chirila Eu nu am auzit pana acum de posibilitatea stipularii intr-un contract de munca a unei ... clauze de stabilitate, care, intr-un caz concret, suna cam asa: " ... (vezi toată discuția)
Procedura demisie....e legal ca o demisie semnata din 4.9 sa ... Ghio86 Ghio86 Procedura demisie....E legal ca o demisie semnata din 4.9 sa fie înregistrată pe 20.9?? (vezi toată discuția)