avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor chemat la I.P.G. - Directia de Investigare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor chemat la I.P.G. - Directia de Investigare a Fraudelor

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am primit o citatie de la I.P.G. - Directia de Investigare a Fraudelor, in care sunt chemat ca martor peste o saptamana in cazul unui dosar penal din 2012. (Serviciul de Criminalitate Financiara si Spalare a Banilor). As dori sa imi raspundeti la cateva intrebari: Despre ce poate fi vorba din moment ce nu stiu absolut nimic? Daca dosarul este din 2012, inseamna ca de atunci a inceput? Sau atunci a fost inscris iar maine va fi prima infatisare? Daca nu ma prezint pentru ca lucrez in provincie o sa am probleme? Si ultima intrebare, in citatie scrie ca trebuie sa vin cu un aparator! Este cazul si la mine ca martor? Va multumesc si scuze daca nu m-am exprimat corect !
Cel mai recent răspuns: mitcom , utilizator 15:46, 14 Octombrie 2013
- Despre ce poate fi vorba doar dvoastra puteti sa stiti, in nici un caz cineva de pe forum.
- Nu este vorba de "prima" sau "alta" infatisare, deocamdata dosarul este in faza de cercetare, nu este la instanta.
- Daca nu va prezentati, da, o sa aveti probleme. Puteti sa o amanati o data justificat, dar pana la urma trebuie sa mergeti sub sanctiunea amenzii si apoi veti fi adus cu mandat.
- De obicei, ca martor nu va trebuie aparator. Curios. De multe ori organul de cercetare se irita daca vine aparator la martor, caci ... se interpreteaza : "ce are de ascuns?"
- Pe citatie trebuie sa aveti un nume, functie si numar de telefon, puteti sa dati un telefon, sa cereti mici lamuriri, sa spuneti ca sunteti citat ca martor si ca vreti sa veniti pregatit ca sa ajutati ancheta si ca atare ii rugati sa va spuna "despre ce e vorba" macar sa stiti la ce va ganditi pana atunci. Uneori, vi se mai da cate un indiciu prin telefon despre ce ar fi vorba ... asa macar va linistiti daca aflati ceva amanunte.
Multumesc mult, chiar nu imi trecea prin minte ca sa sun. Am sunat si mi-a spus ca este vorba de un medic la care mergeam eu des din cauza unor probleme de sanatate, si trebuie sa raspund la cateva intrebari. Pentru ca acel medic a intrat in atentia politiei. Multumesc inca odata pentru raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie fara sens caterina222 caterina222 Buna seara, am primit azi o citatie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pe care n-o inteleg...nu inteleg despre ce proces este ... (vezi toată discuția)
Citatie martor bughyy86 bughyy86 Buna ziua! Astazi a venit un politist cu o citatie pe numele meu in care sunt chemat in calitate de martor intrun proces penal.Problema mea este ca eu habar nu ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)