avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constatã perimatã cererea. Citatiile erau trimise ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Constatã perimatã cererea. Citatiile erau trimise catre o alta adresa decat cea din cerere

Buna Ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu o situatie. Acum un an jumatate mi s-a dat o amenda ca am "perturbat ordinea publica" cerandu-i socoteala unor politisti referitor la anumite ilegalitati pe care le faceau. Ulterior am fost dus la sectie de jandarmi, injurat si imbrancit, unde m-am ales cu amenda respectiva.

Am primit acea amenda apoi am facut o cerere de contestare, unde am indicat adresa de comunicare.

Acum am aflat ca s-a pus poprire pe contul meu din cauza acelei amenzi iar procesul a avut loc in lipsa mea, toate citatiile fiind trimise catre o alta adresa, din buletin (unde nu stau, si plus la asta am si flotant in alta parte).

Nu consider cele intamplate o vina a mea si nu imi plac astfel de politisti si jandarmi. Acesti oameni trebuie educati si trebuie de aratat ca si un simplu om, e om si nu e un nimeni in fata organelor.

Acum cazul e inchis si eu stau cu banii blocati insa nu vreau sa achit amenda si vreau redeschiderea dosarului.

Deaceea va rog sa ma ajutati cu o indrumare in pasii pe care trebuie sa ii intreprind ca sa redeschid dosarul.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:35, 15 Octombrie 2013
Puteti formula contestatie in anulare in baza art. 503 NCPC conform caruia hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.

Conform art. 504 alin(1) contestaţia în anulare este inadmisibilă dacă motivul prevăzut la art. 503 alin. (1) putea fi invocat pe calea apelului sau a recursului.

Instanţa competentă este judecatoria a cărei hotărâre se atacă.

Termen de exercitare a acestei cai extraordinare de atac este de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.

Contestaţia se motivează în termenul de 15 zile, sub sancţiunea nulităţii acesteia.

In baza art.507 NCPC puteti solicita suspendarea executarii hotararii a care anulare se cere, insa sub condiţia dării unei cauţiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare mihaela_1968 mihaela_1968 Am avut un proces cu Casa Judeteana de Pensii pentru recunoasterea grupei. Am castigat la Tribunalul Gorj, ei au facut apel, si la Curtea de Apel li s-a admis ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva vadit ilegala - cerere de anulare a acesteia intemeiata in baza art. 1 și urm. din n.c.p.c maria234 maria234 Buna seara. Mi-a fost comunicata o hotarare definitiva care este vadit ilegala dar pe care nu am cum sa o mai supun unei cai de atac admisibile deoarece legea ... (vezi toată discuția)