As dori sa ma indrumati si pe mine cu relatarea pasilor care ar fi de facut pentru intrarea in posesie a unei parcele de pamant mostinere de la unul dintre parinti.
Proprietarul terenului (defunctul) avea 4 copii. 3 dintre ei au decedat si au lasat mostenitori. Eu sunt fiul unuia dintre cei 3. Eu si mama mea avem titlul de proprietate asupra terenului. As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a deschide succesiunea si a intra in posesia terenului. Nu se pune problema de vreo impartire notariala, deoarece unii nu vor sa mearga la notariat, iar pe alti mostenitori nu stiu d eunde sa-i iau.
Buna ziua,
In afara dezbaterii succesiunii pe cale notariala mai exista si cea prin instanta daca nu va intelegeti.
va trebui sa aflati adresele tuturor descendentilor bunicilor dumneavoastra.
Gabriel Klein Kiritescu
Cunosc acest aspect.
Ceea ce va rog este sa-mi spuneti daca primul pas pe care il fac este sa ma adresez instantei de judecata cu cerere (incluzand descendentii si adresele acestora) si copie a titlului de proprietate sau mai am nevoie de alte documente de la primaria localitatii emitente a titlului de proprietate.
La actiunea in instanta privind dezbaterea succesiunii se mai adauga medierea. Daca partile invitate nu se prezinta, pe baza documentelor eliberate de mediator puteti depune in instanta cererea de dezbatere a succesiunii.
Probabil ca instanta sa va solicite anexa 24 pe care o elibereaza primaria, documente de stare civila, certificate de deces etc.
Cote mostenire
stelicad
Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)