avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de doctorat refuzat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de doctorat refuzat

Buna ziua,

am intrat cu data de 1.09.2009 in crestere copil si am sustinut teza de doctorat in octombrie 2009, fiindu-mi eliberata diploma in 11.2009. Am stat in crestere copii pana in 2013 cand m-am intors la serviciu si mi s-a spus verbal ca nu pot beneficia de spor doctorat. Am facut o cerere de acordare la care nu am primit raspuns. Puteti sa imi spuneti daca exista baza legala pentru a intra in posesia sporului?

Va multumesc.

D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 16 Octombrie 2013
In prezent, nu exista nicio baza legala pentru acordare acestui spor.

Despre ce sector este vorba, bugetar sau privat?
Vorbim de sectorul bugetar. Mentionez ca la data eliberarii Diplomei de Doctorat exista baza legala pentru acordarea sporului.
Chiar daca la data sustinerii tezei de doctorat era in vigoare un text de lege , daca nu s-a acordat acel spor ianinte de intrarea in CCC, la revenirea din CCC nu se mai poate acorda.

Legislatia in sectorul bugetar prevede ca, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat. In mod similar se va proceda si pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare dupa promovarea in clasa BALOSINRODICA BALOSINRODICA In anul 2011 dupa obtinerea diplomei de licenta, am promovat din referent cl III, grad profesional superior, treapta1(functie publica), in inspector, cl. I, ... (vezi toată discuția)
Reintegire salariu geany74 geany74 Buna ziua ! Pe scurt va prezint situatia mea: in anul 2008 luna august am plecat in concediul de crestere a copilului,fiind angajata in sitemul medical de ... (vezi toată discuția)
Salariul dupa concediul de maternitate catalina_rusca catalina_rusca buna ziua, am si eu o ontrebare. este legal ca dupa intoarcerea din concediul pentru crestere a copilului de 3 ani sa fiu incadrata in munca cu acelasi salariu ... (vezi toată discuția)