avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu

buna ziua.am fost azi la firma care am lucrat ca sa intreb cum o sa recuperez bani iar cand am intrebat de bani mi sa spus ca inca lucrez la firma si ca figurez ca absent in conditia in care eu mi-am facut o cerere de incetare activitati cu data de 05.10.2013 cu acordu ambelor parti si ca iei nu sunt de acord.Vor sa-mi dau demisia si sa stau in preaviz in conditiile in care ei au restanta 2 luni intarzaiere la bani.Cum trebuie sa procedez?

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:22, 16 Octombrie 2013
Angajatorul nu are nicio obligatie de a accepta o incetare a c.i.m. cu acordul partilor.
Daca userul a vazut ca nu se accepta asa ceva, atunci solutia era demisia cu sau fara preaviz.

In mesajul anterior, am facut precizarea ca va trebui sa inainteze cererea de demisie fara preaviz.
freeelis a scris:

Angajatorul nu are nicio obligatie de a accepta o incetare a c.i.m. cu acordul partilor.
Daca userul a vazut ca nu se accepta asa ceva, atunci solutia era demisia cu sau fara preaviz.

In mesajul anterior, am facut precizarea ca va trebui sa inainteze cererea de demisie fara preaviz.

Corect. Eu am anticipat ce angajatorul vroia sa faca de fapt. Sa mai tina persoana la lucru desi nu i-a platit salariul. Si mai poate tergiversa problema o luna.
Cererea de demisie se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
freeelis a scris:

Cererea de demisie se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

da, si eventual si nota de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca dorintanase2005 dorintanase2005 Buna, De doua luni nu sunt platit la firma la care lucrez.Mentionez ca administratorul la incheierea contractului de munca pe perioada nedeterminata nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Demisie florentina-doina florentina-doina Buna seara,de doua saptamani nu am fost la servici si nici nu mai vreau ,motivul este ca nu imi mai place ceea ce fac.Am o intrebare:cei de la servici nu vor ... (vezi toată discuția)
Demisia takytaky1 takytaky1 buna ziua.as dori sa stiu ce in ce mod ma poate sanctiona un angajator daca nu fac cerere de demisie si imi iau zilele de concediu pe care le am de anul ... (vezi toată discuția)