avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizia copilului dupa majorat de a se muta de la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizia copilului dupa majorat de a se muta de la tata

Buna ziua,
Am un copil care prin hotărâre judecătorească i-a fost încredințat tatălui, dar copilul (fetita mea) ar vrea sa vina sa locuiască cu mine după ce va împlinii 18 ani, deși mai are încă scoală, ea fiind acum în clasa a XI-a de liceu. Va împlini 18 ani în februarie anul următor. Are dreptul sa decidă singura acest lucru fiind majora? Trebuie sa specific ca nu locuiesc în tara și din cauza acestui fapt, de fiecare data când a venit la mine, a avut nevoie de aprobarea tatălui.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Helenmire , utilizator 17:26, 16 Octombrie 2013
Tot din cauza scolii nu a venit la mine, chiar si acum, înainte sa plece în tara din vacanta de vara, am discutat cu ea pe aceasta tema și am ajuns la concluzia ca ar trebui sa rămână în tara sa termine clasa a XII-a sa dea bacalaureatul acolo. sa vina la noi sa urmeze o facultate, dar, întotdeauna e un dar. In cazul ei are ceva neînțelegeri cu tatăl sau și în caz ca se ajunge la "neînțelegeri" majore, as fi vrut sa știu dacă poate sau nu pleca fără acordul tatălui.
Sigur ca poate pleca, DAR... neintelegerile sunt normale sa existe la varsta ei cu parintele rezident. relatia cu dv. e diferita de cea cu tatal.
Daca o "salvati" acum de realtia cu neintelegeri, se va dori, poate, salvata peste 6 luni de tatal ei.
Oricum, deja suntem offtopic, eu va spun aceste lucruri din experienta lucrului in domeniul dreptului familiei, ceea ce nu inseamna ca fiecare persoana si situatie poate diferi esential fata de regula pe care o evoc eu aici.
Știu ce spuneți,înțeleg perfect. Ea nu știe asta si nu va ști pentru ca nu vreau sa se folosească de asta și sa ii para rău. Eu oricum va mulțumesc mult pentru răspunsuri și păreri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara la terminarea liceului ContSters111374 ContSters111374 Buna ziua. As dori sa ma indrume cineva intr-o problema .Sotul meu are o fiica din casnici aanterioara. Este deja majora, a implinit 18 anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie indeplinite pentru pensia alimentara? Alecsandra04 Alecsandra04 Buna! Am o mare nelamurire.Am 18 ani si sunt la liceu in clasa a 11a la o scoala particulara.Parintii mei au divortat in urma cu multi ani si eu am ramas sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)