avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... In acte 1300 mp, in realitate 950mp
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

In acte 1300 mp, in realitate 950mp

Buna ziua,

Am cumparat o casa acum o luna si in acte (contractul de vanzare-cumparare de la notar si extrasul CF) apare ca am 1300mp. Ieri am masurat cu Google Maps + manual cu un GPS si se pare ca sunt apx. 950mp. Ce se poate face in acest caz? Cum pot "recupera" cei 350mp lipsa? Cine este de vina?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bojflav , utilizator 11:52, 26 Octombrie 2013
Buna ziua,
Daca exista aceasta diferenta va trebui sa notificati vanzatorul si, daca nu se rezolva amiabil, va trebui sa va adresati instantei.
Repetati masuratorile cu ajutorul unui specialis cadastral. S-ar putea sa existe erori in masuratorile dumneavoastra.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc de raspuns. O sa scriu aici cum a urmat toata actiunea (poate o sa fie folositor si altcuiva).

16 Oct. 2013
- Am vorbit cu notara care a semnat actele si a spus ca de obicei CF-urile din zona sunt 99% gresite. Solutii: sa mergem la primarie maine dimineata sa vedem ce au si ei in acte si daca ne pot ajuta.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
SorinI, utilizator
Dl. Gabriel Klein Kiritescu .. pe baza carei legi am putea avea castig de cauza (mentionez ca vanzatorul stia de aceasta problema inainte de vanzare)?

Multumesc!
Bună!
Pentru a afla care e situația reala aveți nevoie de un Plan cadastral al imobilului actualizat la zi de la cadastru. Dacă există vreo discrepanță între suprafața din plan a terenului și cea menționată în cartea funciară, vânzătorul era obligat ca înainte de a vinde terenul să procedeze la actualizarea datelor de cadastru, există o procedură în acest sens.
Dacă vânzătorul avea cunoștință despre diferența de suprafață, acesta se face vinovat de infracțiunea de înșelăciune, lucru care va trebui să-l dovediți în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la diferenta suprafatei de teren aparuta in acte si cea reala wemilia wemilia am cumparat terenul in suprafata de 400 mp, in realitate sunt 1400 mp, masuratori cadastrale la primarie nu s-au gasit decat acei 400 mp din acte, pe vremuri ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa intabulata gresit ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. am cumparat o casa cu teren (500 mp), intabulate de prin 2001. ideea este ca am masurat si am constatat ca nu corespunde exect cu ceea ce reiese ... (vezi toată discuția)
Buna seara! refacere masuratoare Nistor1953 Nistor1953 Fac o intabulare la un teren cu suprafata in jur de 100 mp,dobandit printr-o hotarare judecatoreasca.De la cadastru mi s-a cerut o noua masuratoare la ... (vezi toată discuția)