avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata salariului administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata salariului administratorului de bloc

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de plata salariului unui administrator de bloc, in conditiile in care acesta este si pensionar.Este obligatoriu sa-i facem carte de munca??!cum il plutem plati cel mai putin?!

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:25, 17 Octombrie 2013
Sa-i sugerati infiintarea unui PFA astfel incheiati cu el contract de prestari servicii, platindu-i lunar un onorariu iar el va elibereaza factura.
Diferenta de costuri este foarte mica intre un pensionar angajat cu CIM si acelasi pensionar care are un PFA.
Infiintare unui PFA presupune totusi niste costuri. Persoana fizica autorizata trebuie sa-si tina contabilitatea in partida simpla si trebuie sa depuna declaratii fiscale. Pe langa impozitul pe venit de 16% pe care il plateste la stat, o PFA trebuie sa achite si contributiile sociale, unele fiind obligatorii.
Angajarea cu CIM a unui pensionar inseamna plata la stat a impozitului si unor contributii sociale aproape ca si in cazul unui PFA.
Avantajul asociatiei ca si a pensionarului ar fi daca ar gasi un administrator care are deja infiintata PFA si administreaza alte asociatii si nu sa o infiinteze acum doar pentru a administra o singura asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pentru contractul de mandat Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari are angajati cu contract de mandat si prestari servicii (contabil si casier), trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa asociatie de proprietari OpreaGabriela OpreaGabriela buna ziua, ca si pfa se poate tine evidenta contabila in partida simpla la o asociatie de proprietari cu care am incheiat un contract de prestari servicii? (vezi toată discuția)
Forma de angajare a unui casier, om la curatenie si mecanic de intretinere la o asociatie de proprietari luca luca luca luca Asociatia de proprietari din care fac parte a fost amendata de ITM cu 6.000Ron pentru ca avea conventii civile si nu contracte de munca cu femeia de serviciu ... (vezi toată discuția)