avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Plati care furnizori
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Plati care furnizori

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca este posibila efectuarea platii de catre clientul clientului meu catre mine direct.
Daca este posibila aceasta plata direct, trebuie sa existe si alte documente intre noi? si in ce baza se deconteaza clientul meu direct?
Concret lucrurile stau astfel:
Eu furnizez marfa la o societate germana, iar acesta o livreaza la o soietate olandeza. Eu prefer ca societatea olandeza sa-mi faca mie plata direct (atat cat m-i se cuvine), iar neamtului diferenta facturata.
Astept cu interes raspunsurile d-voastra. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Transport marfa germania - litigiu legea aplicabila zerognost zerognost Speta: litiu intre 2 societati, prima din Romania, cealalta din Germania. Nu exista contract, marfa se livreaza pe baza de factura, comanda confirmata si ... (vezi toată discuția)
Livrare mandrut mandrut Un client din Germania doreste sa achizitioneze de la societatea noastra produse pe care sa le exporte in Rusia. El doreste sa fie exportatorul, adica marfa ... (vezi toată discuția)
Achizitie/livrare intracomunitara psilvie psilvie Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: firma A din RO, inregistrat in scopuri de TVA, inregistrat in ROI, factureaza catre o alta firma B din ... (vezi toată discuția)