avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transport marfa Germania - litigiu legea aplicabila
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transport marfa Germania - litigiu legea aplicabila

Speta: litiu intre 2 societati, prima din Romania, cealalta din Germania. Nu exista contract, marfa se livreaza pe baza de factura, comanda confirmata si documente de expeditie cu confirmarea primirii marfii. Clientul german nu achita, unde ne judecam si dupa ce legislatie in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 13:13, 26 Ianuarie 2014
Dreptul transportului de marfa prevede mai multe legi aplicabile in materia livrarii. Exista posibilitatea ca, in lipsa contractului de prestari, conform Regulamentul (CE) nr. 864/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 iulie 2007 privind legea aplicabilă obligaţiilor necontractuale, judecata sa se tina in statul care a avut loc dauna, prejudiciul (deci Romania) am in vedere in acest sens articolul 4, care desemneaza legea tarii in care au avut loc daunele directe (deci Romania, societatea dvs fiind din Ro), in cazurile în care părţile nu au ales legea aplicabilă unei obligaţii necontractuale generată dintr-un delict. Prin urmare, va puteti judeca si la noi, pe acest aspect. Insa, maxima mea recomandare este, ca, pe viitor, sa incheiati cu toti partenerii de afaceri un minim de contract (de preferabil redactat de un avocat specializat in dreptul transporturilor (!!) care sa rezolve in mod clar problema competentelor, in cazuri similare. Plata nu este o optiune, este o obligatie - prin urmare trebuie sa va asigurati de respectarea drepturilor dvs. Mult succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Facturare madalina_oprea madalina_oprea E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)