avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intreruperea prescriptiei raspunderii penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intreruperea prescriptiei raspunderii penale

buna seara, puteti sa-mi spuneti va rog cand anume se intrerupe prescriptia raspunderii penale intr-un caz de evaziune fiscala prev.de art.11 lit.b din legea 87/1994 daca fapta a fost savarsita in anul 2004 iar termenul de prescriptie este de 8 ani ,implinindu-se in anul 2012 in opinia mea .Cercetarea penala a inceput din anul 2008 si s-a trimis dosarul in judecata in martie 2012.Ce spuneti este sau nu intrerupta prescriptia raspunderii penale si ce acte procedurale au intrerupt-o?Instantele de fond,apel si recurs nu au fost sesizate nici de inculpat prin aparator si nici din oficiu.Este caz de contestatie in anulare a deciziei din recurs? V-as multumi din suflet pentru fiecare parere despre acest caz.

Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 17:52, 17 Octombrie 2013
In cazul în care este efectuat orice act la care face referire alin.1 al art.123 din Codul penal, cursul prescripţiei se întrerupe şi are va efect curgerea unui nou termen.
Art. 123 CP Întreruperea cursului prescripţiei
Cursul termenului prescripţiei prevăzute în art. 122 se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act care, potrivit legii, trebuie comunicat învinuitului sau inculpatului în desfăşurarea procesului penal.
După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta penala Traian26 Traian26 Buna ziua,va rog daca puteti sa imi răspundeți la o intrebare,daca in 2012 in luna iulie am savarsit o fapta penala ,respectiv tulburarea liniștii ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta penala laurae25 laurae25 dupa cat timp se prescrie abuzul in serviciu contra intereselor publice si falsul intelectual? fapta este din 2010 si se judeca multumesc (vezi toată discuția)
Dosar penal jaleaflorin0_IL jaleaflorin0_IL in anul 2006-05-21 mi sa retinut permisul ptr. conducerea sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcolemie mai mare de 0,8 ceace constituie o ... (vezi toată discuția)