avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Preluarea unei firme medicale , acte necesare pt ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Preluarea unei firme medicale , acte necesare pt persoana strain .

Buna ziua ,
as dori sa devin administrator unic al unei firme de consultanta medicala existent . Asociati actuala m'au propus sa intru ca asociat prin marirea capitalului social al firmei , si sa devin administrator unic ca ulterior ei urmeaza sa mi cedez firma retragand se complet . Apelez la acest varianta pt a scurta un pic burocratia care ar dura mai mult daca deschid o noua firma , si ma grabesc fiind ca imi expir viza curand si daca sunt administrator firmei pot sa mi le prelungesc altfel va trebuie sa ies din tara si dupa care sa fac din nou alte acte pt visa mai complicate pt ca nu avem embassie Roman la noi .
Intrebarea este cu cit scurtez procedurile prin a intra intro firma deja enregistrat comparativ cu durata procedurile in a infiinta o noua firma de la 0 .

Si cam cit ar fi diferenta de costuri , asociati actuala vor sa si modific sediul actual al firmnei .

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:34, 18 Octombrie 2013
Infiintarea unei noi societati dureaza (pregatirea documentelor, depunerea lor la registrul comertului si eliberarea lor de catre registrul comertului) aproximativ 2 saptamani si costa minim 800 lei (cu un capital social de 200 lei).
Daca doriti sa deveniti asociat intr-o firma deja existenta, cheltuielile se vor ridica la aproximativ 600-700 lei (pentru cooptare asociat, revocare administrator, numire administrator, majorare capital social, schimbare sediu social) iar pregatirea documentatiei ar putea dura aprox. 1 saptamana +1 saptamana eliberarea documentelor de catre registrul comertului. Ulterior acestei mentiuni, veti face cea de a doua modificare -cesiunea de parti sociale catre Dvs. a celorlalti asociati, care astfel vor iesi din societate -costuri aproximative: 600 lei, timp aproximativ 2 saptamani.

In concluzie, dureaza mai putin sa infiintati o societate in care aveti calitatea de asociat unic si administrator decat sa preluati o societate deja existenta in care sa deveniti asociat unic si administrator.
Avantajul preluarii unei societati este acela ca puteti continua activitatea, nefiind nevoie sa mai parcurgeti procedura de autorizare.
Insa, pentru a rezolva problema Dvs. (prelungirea vizei de sedere in Ro). oricare dintre aceste doua variante se rezolva in aceeasi perioada de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi pt a cumpara o sc ionescu_ady ionescu_ady Buna Vreau sa cumpar un SC cu activitate de 4 luni care sunt pasi (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala clls clls Buna ziua. Care sunt pasi de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu un singur asociat? Imi puteti spune aproximativ care sunt costurile si cat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)