avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract in vigoare sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract in vigoare sau nu

Teren proprietate privata a municipiului.
Este concesionat pe 3 ani unei societati care la randul sau il inchiriaza tot pe 3 ani altei societati cu care are incheiat un contract de prestari servicii, pentru efectuarea serviciilor respective.
Concesionarul reziliaza unilateral contractul de inchiriere printr-o notificare si pune in vedere chiriasului sa elibereze terenul la o anumita data.
Deoarece chiriasul nu preda terenul, Concesionarul cere instantei de judecata sa constate ca a operat rezilierea contractului de inchiriere si evacuarea. Instanta de fond respinge actiunea .
In apel, deoarece terenul in cauza a fost predat Proprietarului de drept ( la expirarea duratei concesiunii ), concesionarul renunta la apelul formulat si, implicit, la actiunea privind rezilierea si evacuarea.
As vrea sa stiu care este soarta contractului de inchiriere, a fost reziliat sau a ramas in fiinta ?
Trebuie sa stiu pentru ca chiriasul nu a platit chiria pe cca un an desi a folosit terenul pe toata perioada de 3 ani a contractului de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 08:38, 29 Octombrie 2013
Nici nu conteaza daca a fost in vigoare sau nu, exista o folosinta, o imbogatire fara just temei si lipsa de folosinta se poate evalua la valoarea chiriei.
Asa o fi, insa eu am cerut chiria nefacturata in baza contractului de locatiune, nu am cerut lipsa de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri si terenuri herminaida herminaida Subiect: impozit pe cladiri si terenuri este vorba de o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat. societatea este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere suprapus cu un contract de concesiune...ce trebuie facut? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez ? Primaria mi-a facut un contract de concesiune pe un spatiu cu o durata de 5 ani. Luna trecuta, fara ... (vezi toată discuția)
E mai rentabila concesionarea decat aportul cu un teren in firma ? olden olden in cazul unei investiti pe un TEREN CONCESIONAT se poate pune sechestru pe teren daca exista o CONCESIONARE pe 20 de ani indiferent cui apartin DEBITELE - ... (vezi toată discuția)