avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar suspendat conform art. 411 NCPC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar suspendat conform art. 411 NCPC

Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
Adycristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:58, 19 Octombrie 2013
Art. 411

Suspendarea voluntară

(1) Judecătorul va suspenda judecata:

1. când amândouă părţile o cer;

2. când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.

Inseamna ca nu ati cerut judecata si in lupsa dumneavoastra cf art 223 ncpc si nici cealalta parte nu a cerut asta.
Daca sunteti in calitate de reclamant il puteti repune pe rol, daca sunteti in calitate de parat, cu atat mai bine, dar sa urmariti posta sau portalul instantei sa nu repuna reclamantul pe rol dosarul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
madalinatone, utilizator
madalinatone a scris:
Daca sunteti in calitate de reclamant il puteti repune pe rol, daca sunteti in calitate de parat, cu atat mai bine, dar sa urmariti posta sau portalul instantei sa nu repuna reclamantul pe rol dosarul.

Sint in calitate de reclamant
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
faceti cerere de repunere pe rol in termen de 6 luni in materie civila si 1 an in materie comerciala, daca in acest termen nu ati facut cererea, nu se mai pot produce efecte asupra dosarului, dar asta nu inseamna ca nu puteti deschide o noua actiune, dar sa nu depasiti termenul de prescriptie.
Probabil că judecata dosarului a fost suspendată pentru lipsa părţilor. Ar fi fost bine să mergeţi în arhiva instanţei, să solicitaţi dosarul şi să citiţi încheierea de şedinţă ca să aflaţi cu certitudine care a fost motivul suspendării.

Dacă nu v-aţi prezentat la termenul la care instanţa a dispus suspendarea, putem concluziona că suspendarea judecăţii cauzei se datorează lipsei tuturor părţilor (excludem ipoteza prevăzută la art. 411, alin. 1, pct. 1 Cod procedură civilă "când amândouă părţile o cer" pentru că numai dacă eraţi prezentă în sala de şedinţă puteaţi să cereţi suspendarea).

Acum trebuie să faceţi cerere de redeschidere a judecăţii, în termen de 6 luni, cerere prin care solicitaţi repunerea pe rol a cauzei şi pe care o timbraţi cu 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea a cărei judecată a fost suspendată. Nu are importanţă care este obiectul cauzei şi nici materia - termenul este unul singur, şi anume de 6 luni (de altfel, materia comercială nu mai există din anul 2011). Dacă nu vă descurcaţi cu întocmirea cererii, căutaţi pe internet un model de cerere de repunere pe rol a cauzei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa in ncpc - temei legal iancu123 iancu123 judecarea in lipsa, conform carui articol din noul cod de procedura civila, se poate cere. (vezi toată discuția)
Apel suspendat conform art. 411, alin. (1), pct. 2 c cod procedura civila TF2017 TF2017 Buna ziua , in urma divortului a fost bagat apel la tribunal si sa dat decizia ; În temeiul aer. 411 alin.(1) pct. 2 C. proc.civ. dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
Lipsa partilor la termenul de judecata-consecinte Monica_1983 Monica_1983 Ce se intampla daca nu se prezinta reclamantul si nici paratul la termenul de divort/sedinta?Multumesc. (vezi toată discuția)