avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

am avut un contract de intretinere cu bunici mei pe care lam respectat pana la capat..Contractul a fost itocmit acum 6ani casa afost intabulata pe mine iar bunici si mama aveau dreptul de uzu fruct.Cand a murit bunicul eu ma ocupam cu imormintarea iar fratii lui mama cu sustragerea de bunuri din gospodarie.Daca casa era intabulata pe mine de sase ani ei aveau dreptul la bunuri din gospodarie?
Cel mai recent răspuns: nelu_duleant_ro , utilizator 19:05, 21 Octombrie 2013
Casa e casa si masina de spalat e bun din casa, sunt diferite. Mai conteaza si cand a murit, insa bunurile din casa nu sunt ale intretinatorului.
Daca v-ar fi luat soba sau caramizile, atunci da, altfel statea situatia; sper ca nu e cazul.
A murit dupa 6 ani dupa ce am intabulat casa pe mine iar intabularea sa facut prin vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de concesiune asupra locului de veci vimari vimari Daca bunica care a decedat avea in concesiune un loc de veci, am inteles ca dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor ... (vezi toată discuția)
Pentru succesiune cristian04 cristian04 Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)