bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita doar pe bunurile mobile. Executarea silita a inceput ca urmare a unui credit de nevoi personale ( fara ipoteca), la care banca si firma de recuperari au pus majorari prin comisioane si penalitati ilegale de aprox. 5 000 euro, ( conform consultantei avocatului). Pana reusim sa suspendam in prima faza executare silita, pot sa vand socrului meu imobilul care-l detin, daca nu este executat silit inca? Doresc achitarea creditului luat dar nu si a diferentelor impuse ilegal de catre banca si a firmei de recuperari.
in speranta unui raspuns va multumesc,
Daniela
va multumesc pentru sprijin. O ultima intrebare va rog: daca obtin suspendarea executarii silite, in aceasta perioada pot vinde apartamentul la pretul pietei in vederea achitarii creantei dupa recalculare? Ma refer la situatia in care pe bunul imobil se incheie procesul verbal de sechestru.
va multumesc.
Somatia de plata nu este nicidecum interdictie de vanzare ci inopozabilitate fata de creditorul urmaritor si eventualul adjudecatar fata de orice drept real constituit ulterior inscrierii somatiei in CF.
Constatarea clauzelor abuzive este inadmisibila pe calea contestatiei la executare, se incalca principiul autoritatii de lucru judecat dandu-se posibilitatea contestatorului sa ceara acelasi lucru in 2 actiuni diferite. Pe contestatie se poate obtne, cel mult suspendarea pana la judecarea actiunii in anularea clauzelor abuzive. Stiu ca sunt solutii in sens contrar, dar asta nu inseamna ca astfel de greseli ar trebui sa se repete. 399 alin 3 spune clar ca astfel de motive de contestatie sunt inadmisibile.
va rog, nu va suparati pe mine. Explicati-mi inca o data mai simplu situatia in care in luna septembrie s-a incheiat procesul verbal de sechestru, iar la sfarsitul lunii bunurile mobile ( auto) vor fi scoase la licitatie conform continutului pv de sechestru. In cazul in care se intomeste si pv de sechestru pe bunul imobil ( apartament) si reusesc suspendarea executarii silite, pot vinde apartamentul in perioada suspendarii executarii silite, cu scopul de al vinde la pretul pietei cu cel oferit de BEJ, si a-mi introduce banii in cont ca masura asiguratorie pentru a achita creanta ( recalculata)?
va rog cat mai simplu pe intelesul meu.
Cu deosebit respect,
Daniela
Executare silita
dorelpop
buna ziua,
-executorul judecatoresc incepe executarea silita pentru un credit la banca neipotecar ,impotriva mea ca si imprumutat
-primele masuri luate au ... (vezi toată discuția)