avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarile de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarile de sanatate

Sunt angajata cu carte de munca si platitoare de asigurari de sanatate plus celelalte taxe si impozite. Doresc sa aflu daca pot renunta la asigurarile de sanatate??? Este prevazut in lege vreun articol care ma obliga sa platesc asigurarile de sanatate?? Pot vorbi cu angajatorul sa nu-mi mai plateasca asig de sanatate si astfel acei bani sa-i directioneze catre pensie sau altele?

Am luat aceasta decizie in urma drumurilor pe la medicul de familie, spital de stat la care am platit analize si investigatii care erau incluse in lista asigurarilor de sanatate.

Prefer sa platesc integral toate analizele si investigatiile in momentul in care am nevoie de ele (sper cat mai rar posibil).

Astept raspunsul dvoastra si eventual articolul de lege care imi arata ne/obligativitatea acestor asigurari ca, astfel sa ma pot prezenta la angajator sau Casa asigurarilor de sanatate.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:47, 20 Octombrie 2013
nu aveti cum renunta, este o obligatie legala...asata este sistemul social
nu

daca vreti sa studiati problema va rcomand www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale profesori tt71 tt71 Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce lege sau Hg este prevazut ca plata analizelor/controalelor medicale (medicina muncii) este supoartata de angajator? ... (vezi toată discuția)
Srl fara angajatii EneCosmin EneCosmin Am infiintat un srl sunt platitor de impozit pe profit si neplatitor de tva fiind administrator trebuie neaparat sa am angajatii in firma sau pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Contributii cass titidav1 titidav1 Buna ziua! Asi dori o lamurire in ceea ce priveste cota de contributie la sanatate. Mentionez ca sunt salariat la o societate din cadrul ministerului ... (vezi toată discuția)