avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura proforma pentru curs online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura proforma pentru curs online

Buna ziua,

Voi lansa un curs online care se poate plati prin ordin de plata sau, online, prin card/PayPal. Vand acest curs prin SRL-ul meu. Dupa cumparare, voi emite o factura online si o voi trimite cumparatorului.

Intrebarea mea este: Trebuie sa emit o factura proforma inainte de plata?

Daca da, pentru factura proforma este nevoie de serie si numar? Trebuie sa o trimit si in cazul platii prin ordin de plata, si in cazul platii prin card/PayPal (caz in care plata este instantanee)? Pe ordinul de plata va aparea o referire la factura proforma?

Daca nu, ma supun unor riscuri emitand factura finala doar dupa plata? (Nu pot sa emit factura finala inainte de plata efectiva celor care comanda cursul, deoarece se poate ca procentul de cumparatori efectivi sa fie mult mai mic.)

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Modalitate de plata online glp glp Buna ziua! Doresc sa lansez un site online care sa vanda utilizatorilor lui un serviciu oferit pe acest site. Plata ar urma sa se faca fie printr-un ... (vezi toată discuția)
Ajutor contabilitate pfa varuma varuma Buna ziua, Am nevoie de ajutor in tinerea contabilitatii ca PFA in domeniul dezvoltarii de software. Cum timpul nu-mi permite sa citesc prea mult pe forum si ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)