nu sunt contabil :(, si ma confrunt cu urmatoarele intrebari (teoretice, sau generale, mai bine zis), privind concediul medical:
Care este baza de calcul in situatia unui angajat recent (sa zicem, de 2 luni) care indeplineste stagiul de cotizare (1 luna in ultimele 12), dar a lucrat doar 2 luni in ultimele 12.
Potrivit Ordin Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate actualizat:
ART. 73
(2) In cazul in care persoana asigurata a realizat venituri pe o perioada mai mica de 6 luni, baza de calcul a indemnizatiilor o constituie media veniturilor realizate pe baza carora s-a achitat contributia.
As mai avea o intrebare: regula art. 73 este valabila si in cazul angajarii (de ex. de 2 luni) a unui proaspat absolvent?
Calculul se face tot la baza celor 2 luni?
Va intreb pentru ca am primit unele indrumari ca se calculeaza presupunand, pentru lunile lipsa din stagiu, realizare salariului minim pe economie, iar eu din pacate nu reusesc sa ma lamuresc citind singur legislatia in domeniu :(
Concediu medical
mirela86
Din data de 10 aprilie 2018 sunt angajata la o firma.Pana in data de 03 ianuarie 2018 am fost in somaj un an.Din data de 18 iulie 2018 am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)