avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimiterea la rejudecare, procedura, art. 244 cpc

Buna ziua, impotriva mea s-a depus o contestatie la executare a unui bilet la ordin la jud. Vaslui prin ianuarie 2012, dosarul s-a disjuns astfel incat opozitia le exec. s-a judecat la alta judecatorie, in prima instanta, la jud. Vaslui, li s-a admis contestatia, am facut recurs iar solutia trbunalului a fost de "trimitere la rejudecare".
La judecatoria Vaslui s-a format un nou dosar (la aceeasi cauza ma refer, contestatia la executare), pe portal apare inregistrat in data de 12.04.2013 iar solutia din data de 17.06.2013 este : "Suspendă judecarea cauzei în temeiul art. 244 Cod procedură civilă."
Intrebarea mea este : Art 244 la care face referire instanta este din vechiul sau noul cod de pr civ. si la ce se refera mai exact?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 14:40, 21 Octombrie 2013
este din vechil cod de procedura civila

Art. 244

(1)Instanţa poate suspenda judecata:

1.când dezlegarea pricinii atârnă în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;

2.când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea.

(2)Suspendarea va dăinui până când hotărârea pronunţată în pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabilă.
Este vorba de art. 244 din Vechil Cod de procedura civila care prevede,,Instanta poate suspenda judecata :
1. cand dezlegarea pricinii atarna in totul sau in parte, de existenta sau inexistenta unei drept care face obiectul altei judecati;
2.cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inrauire hotaratoare asupra pricinii ce urmeaa sa se dea;"
Unul din motivele rubricate mai sus a condus la suspendarea cauzei dvs.
Multumesc mult pentru timpul acordat, toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Pentru a repune pe rol un proces suspendat in baza art 244 e suficient certificatul de grefa cu solutia pronuntata s-au trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)
Model cerere de suspendare a judecatii plangerii contraventionale sorinutz75 sorinutz75 aș dori un model complet pentru suspendarea judecării unei plângeri contravenționale pentru un an.urgent deoarece am termen în data de 01.03.2012 (vezi toată discuția)