Am inceput termoizolarea unui bloc in baza unor contracte de prestari servicii cu unii dintre locatari(am termoizolat si unor locataricu care nu am incheiat contracte). Mentionez ca nu am firma sau persoana autorizata, insa ma pricep bine la constructii. Contractele au fost facute intre constructor si beneficiar ca persoane fizice.
Pe la mijlocul lucrarii aminceput sa am dificultati cu incasarea banilor, lucru care m-a adus in imposibilitatea de a termina lucrarea. Acum, locatarii(inclusiv cei cu care nu am incheiat contract) mi-au facut plangere penala pentru inselaciune, sustinand ca mi-au dat banii de avans si euam fugit cu ei.
Mentionez ca banii primiti in avans i-am cheltuit pentru lucrarile de termoizolare(o parte terminate si restul aproape de finalizare) si pe organizarea de santier.
Cand am fost la o prima audiere,politistulse comporta ca si cum as fi fost deja declarat vinovat si, desi i-am cerut sa vad cine si ce a reclamat, m-a refuzat si mi-a spus in mare ca i-am inselat pe locatari si sa fac bine sa le dau banii inapoi.
Din pacate nu am bani sa angajez un avocat, nici macar pe o suma modica.
Cum as putea sa vad plangerea depusa de locatari? As avea vreo sansa sa-i reclam pentru denunt calomnios? Si in general, au ei vreo sansa de castig cuaceasta plangere pentru inselaciune?
cand mai sunteti chemat la politie pentru declaratii spuneti ca nu stiti sa scrieti/cititi si atunci devine caz de asistenta juridica obligatorie si trebuie sa va dea avocat din oficiu :) .
Dumneavoastra trebuie sa puneti pe masa ce ati incasat de la fiecare si ce ati cheltuit - lista cu chitante - si apoi poze cu ce ati realizat - 423 mp de izolatie facuti efectiv, 139 facuti partial si 67 nefacuti. Daca toate socotelile ies e ok, daca nu va trebui sa puneti diferenta. Daca nu aveti chitante se poate aprecia per ansamblu cat costa un mp de izolare - polistirenul + dibluri + material + plasa + munca + etc... atata ori atatia mp facuti = wxyz lei. montare schela = xxx lei, transport = yyy si altele ...
Fapta nu imi pare sa constituie infractiunea de inselaciune dar trebuie sa fiti atent deoarece pot aparea alte infractiuni.
Este destul de complexa situatia si nu ar strica deloc sa mergeti insotit de avocat la audiere daca va mai cheama.
Sa nu nimeriti din lac in put...aceasta este ideea...
am si eu o intrebare de prost gust: dvs. nu ati incalcat niste legi cand v-ati apucat sa termoizolati blocul, fara sa aveti firma (sau PA ) de astfel de lucrari de specialitate ? Doar ca sustineti ca va pricepeti reprezinta un certificat de garantie, in conditiile in care lucrarea presupune riscuri de avarii in caz de vreme foarte nefavorabila, de infiltratii ale apei prin gaurile de fixare a placilor, si afectare a zidurilor prin perforarea amintita ?
intrebare pentru avocati: nu se sesizeaza nimeni intr-un astfel de caz? nicio autoritate care sa solicite niste avize sau autorizari ?
Reclamatie politie
a21alex
Buna ziua
La sosirea din concediu mi-am gasit caruciourul pentru bebel taiat cu cutitul. caruciorul alaturi de alte carucioare, biciclete, triciclete ... (vezi toată discuția)