avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca

buna ziua,
am si eu o intrebare.
sunt deja angajat la o societate cu un contract de 8 ore / zi
este posibil sa mai am inca un contract de 4 ore/ zi la o alta firma?
trebuie sa fie stipulat in al 2 lea contract faptul ca mai exista inca unul?
cum vor fii contributiile fata de stat?
si care ar trebui sa fie salariu de incadrare ,avand studii medii (dar pentru cele superioare?)
va multumesc,
nu poti sa ai mai mult de 12 ore/zi. deci merge sa ai unu de 8 ore si maxim inca 2 de cate 2 ore ! sau unul de 4 ore!
mm_mihai_micu a scris:

nu poti sa ai mai mult de 12 ore/zi. deci merge sa ai unu de 8 ore si maxim inca 2 de cate 2 ore ! sau unul de 4 ore!


Unde este prevazut ca nu poti sa muncesti mai mult de 12 ore pe zi. Sincer, eu am cautat legislatie in acest sens si nu am gasit nicaieri care este numarul maxim de ore care se poate munci intr-o zi. Te rog sa-mi zici si mie care este temeiul juridic al celor afirmate.
Intr-adevar legislatia nu mai limiteaza timpul zilnic de lucru.
In conditiile in care pe cel de 8 ore il alegati ca fiind la functia de baza (adica la acest angajator aveti carnetul(cartea) de munca), pe cel de-al doilea angajator trebuie sa il informati ca aveti functia de baza la primul angajator. Informarea o faceti in scris (de obicei vi se da spre completare de catre firma o declaratie pe propria raspundere ca aveti functia de baza la angajatorul......XXX...).
Contributiile la cel de-al doilea contract sunt aceleasi, cu exceptia faptului ca nu mai beneficiati de deducerea personala, ceea ce va determina un impozit pe salariu mai mare.

Salariul minim pentru studi imedii este de 720 ron, iar pt studii superioare 1200 ron. Contractul fiind cu jumatate de norma se reduce si salariul minim la jumatate, respectiv 720/2=360 ron, si 1200/2=600 ron.



multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca-salariu lore69 lore69 Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Eu sunt inginer.In cartea de munca sunt trecuta ca inginer si contractul de munca este si el semnat pe post de inginer cu norma ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi studii superioare in primul an dupa absovire NETIX COMPUTERS NETIX COMPUTERS la angajare absolventi cu studii superioare, in primul an dupa absovire-eu, angajatorul primesc de la stat o subventie de 750 ron cu ce salariu minim pot sa ... (vezi toată discuția)
Care este cuantumul contributiilor salariale stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea:am lucrat cu carte de munca din 2004 si pana in aprilie 2009 cu norma intreaga , iar din aprilie ... (vezi toată discuția)