Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe numele nostru?Eu sunt in vizita la ei acum.Poate sa imi faca o procura speciala prin care sa ma ocup eu de intabulare si tot ce tine de trecerea apartamentul pe numele nostru?
Consulatul nu este competent in a incheia acte translative de proprietate sau procedura succesorala. Cel mult poate face o oferta de donatie, doar oferta, nu si acceptare!
Nu mai am frati, sunt doar eu si sora mea.Deci in concluzie nu pot face nimic cu procuri sau orice acte facute la un Consulat din afara tarii.Trebuie neaparat prezenta parintilor si a noastra la un notar.Va multumesc pentru ajutor si raspunsuri!
Mergeti la Consulat si parintii sa va faca o oferta de donatie apoi o procura prin care va I puternicesc sa facet cadastru si intabulare, apoi dupa ce rezolvati cadastru si intabularea, dvs facet accept area ofertei de donatie in tara la notar, de abia atunci se formeaza contractual de donatie si veti plati toate taxele notariale la valoarea imobilului.
La consulat trebuie sa aveti actele de identitate atât ale părinților cât si ale Dvs , sa individualizati bunul imobil, adică adresa, suprafata etc...si apoi sa va dea si o procura separat prin care sa faceți cadastru si instabulare. După ce ați făcut acest lucru, fără a mai fi părinții de fata aducă donatorii, Dvs va prezentati cu oferta de donatie de la Consulat cu cadastru si intabularea imobilului cu actul Dvs de identitate in fata unui notar in România si faceți acceptarea donatiei, la acceptare se formeaza așa cum am spus contractul! Adică se întâlnesc cele doua vointe de a da cu titlu gartuit, adică de a oferi gratis si de a primi . Se va taxa la notar conform valorii din grila de expertiza imobiliară precum si taxa ANCPI de o,15% tot din aceeași valoare pentru a se intabula imobilul pe numele Dvs.
Parintii dv. pot da procura sau procuri, insa nu dv.
Andreea, daca un Consulat accepta oferta, alt consulat poate autentifica o acceptare. Nu? Cred ca s-ar incalca niste chestiuni procedurale, eu ma tem ca nicio jumatate de act de donatie nu poate fi efectuata prin consulate.
Donatie
emanuellen
Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)