avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz de malpraxis medical
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz de malpraxis medical

Iata cazul:
O ruda din familie (30 de ani) naste prin cezariana.Dupa ce iese din spital cu bebe,la o saptamana are dureri in zona abdominala,colici insuportabile,se interneaza inapoi la spital la sectia chirurgie unde este operat de urgenta cu dg.:
,,ocluzie intestinala prin incarcerarea ileonului in peretele abdominal,dupa operatie cezariana.lehuzie.anemi microcitara."
O bucata de 10 cm din intestinul subtire este necrozat si a fost executat rezectia lui(a fost taiata).
Dupa spusele medicului chirurg mai avea cateva ore de trait daca nu era operat.A fost internat 12 zile,timp in care zi si noapte a fost supravegheat de o alta ruda,iar copilul de 2 saptamani acasa cu bunici,nemaiputind alapta,tinuta cu lapte praf.Dg. la iesire din spital confirma dupa parerea mea cazul de malparxis a medicului care a efectuat cezariana.
Avand in vedere cazul de mai sus mentionat,durerile suportate de pacient,viata pusa in primejdie,partea financiara care sa rezultat(cheltuielile de la spital,plata supravegherii,concediul luat fortat al bunicii care are grija de bebe,pretul alimentaiei si a vitaminelor etc.etc)si poate cel mai important:ca a fost pus in pericol viata pacientei,si stresul trait de toata familia,lipsa mamei de linga bebe ce sfatuiti:merita dat in judecata medicul si cerut despagubire pt.traumele suportate?Care este procedura in acest caz?Exista obligativitatea de intelegere amiabila cu medicul fara tribunal?Pacienta poate fi reprezentata de un avocat?(avand in vedere ca nici nu mai poate sa se uite la medicul respectiv)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:12, 30 Octombrie 2013
Exista posibilitatea de mediere in malpraxisul medical. Obligativitate nu exista decat pentru participarea la sedinta prealabila daca este initiat un proces in instanta. Medierea nu este obligatorie, dar este recomandata. Il puteti chema la mediere pe doctor, ramane de vazut daca si el accepta participarea. Pacienta poate fi reprezentata de un avocat dar este mai bine sa vina insotita de acesta, nu ca avocatul sa o inlocuiasca la sedintele de mediere. De ce? Tocmai pentru ca este atat de suparata (nu se mai poate uita la medicul respectiv) trebuie sa isi exprime emotiile, iar doctorul trebuie sa le inteleaga. Medierea in acest domeniu este foarte complicata si delicata. Aveti aici mai multe detalii: [ link extern ] .
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Medicul a cautat cat a fost internata si a cerut scuze.Insa in cazul de fata pacienta considera ca nu este de ajuns,fiind pus viata in pericol real,si a fost afectata si din punc de vedere financiar.De aceia vrea sa ceara si despagubire.
Si inca o interbare:care este suma care poate sa ceara in acest caz?Sau cum se socoteste aceasta suma?(aici nu este vorba de a face bani,ci de a acoperii cat de cat paguba morala si financiara-daca se mai poate platii acest lucru cu bani...)



Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
galcsb, utilizator
Malpraxisul inseamna culpa. Nu orice greseala medicala este din culpa. Malpraxisul este in general incalcarea cu buna-stiinta sau cu rea-vointa a normelor etice si a bunelor practici terapeutice. Daca toti medicii care s-au inselat vreodata asupra unui diagnostic sau tratament ar fi condamnati penal, nu ar mai exista medici in spitale, toti medicii s-ar afla in puscarie. Chiar daca ar fi malpraxis, v-ati putea judeca ani de zile pe chestia asta, iar rezultatul procesului ar fi incert. Banuiesc ca n-a fost operata/tratata de un singur medic, iar a face proces de malpraxis contra a mai multi medici luati la gramada e ca si cum v-ati aprinde paie-n cap.
@tgeorgescu-aici nu este vorba de o simpla greseala de diagnostic,sau de tratament, aici dupa o operatie grabita si ratata a fost pus in primejdie viata pacientului,care la ora asta ar putea sa fie la morga.Va rog sa nu dati cu parerea aiurea,fara sa va pricepeti.Multumesc.
(daca era membrul dvs. de familie,tot tineati partea medicului?)
.
Culpa exista daca a facut asta cu intentie (greu de dovedit) sau avea toate motivele sa cunoasca faptul ca a comis o greseala care a pus viata pacientului in pericol si nu a luat masurile pe care le-ar fi luat orice medic care ar fi luat la cunostinta acest lucru.

Alte discuții în legătură

Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta malpraxis Davidbia Davidbia Buna ziua Friedmann Bianca ma numesc am o problema legata de o operatie de cezariana in urma cu 4 ani am nascut la un spital de stat in urma operatiei la 4 ... (vezi toată discuția)
Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)