avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz de malpraxis medical
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz de malpraxis medical

Iata cazul:
O ruda din familie (30 de ani) naste prin cezariana.Dupa ce iese din spital cu bebe,la o saptamana are dureri in zona abdominala,colici insuportabile,se interneaza inapoi la spital la sectia chirurgie unde este operat de urgenta cu dg.:
,,ocluzie intestinala prin incarcerarea ileonului in peretele abdominal,dupa operatie cezariana.lehuzie.anemi microcitara."
O bucata de 10 cm din intestinul subtire este necrozat si a fost executat rezectia lui(a fost taiata).
Dupa spusele medicului chirurg mai avea cateva ore de trait daca nu era operat.A fost internat 12 zile,timp in care zi si noapte a fost supravegheat de o alta ruda,iar copilul de 2 saptamani acasa cu bunici,nemaiputind alapta,tinuta cu lapte praf.Dg. la iesire din spital confirma dupa parerea mea cazul de malparxis a medicului care a efectuat cezariana.
Avand in vedere cazul de mai sus mentionat,durerile suportate de pacient,viata pusa in primejdie,partea financiara care sa rezultat(cheltuielile de la spital,plata supravegherii,concediul luat fortat al bunicii care are grija de bebe,pretul alimentaiei si a vitaminelor etc.etc)si poate cel mai important:ca a fost pus in pericol viata pacientei,si stresul trait de toata familia,lipsa mamei de linga bebe ce sfatuiti:merita dat in judecata medicul si cerut despagubire pt.traumele suportate?Care este procedura in acest caz?Exista obligativitatea de intelegere amiabila cu medicul fara tribunal?Pacienta poate fi reprezentata de un avocat?(avand in vedere ca nici nu mai poate sa se uite la medicul respectiv)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:12, 30 Octombrie 2013
galcsb a scris:

,,Prin malpraxis se intelege eroarea profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicand raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice."
Dg. de iesire din spital:,,ocluzie intestinala prin incarcerarea ileonului in peretele abdominal,dupa operatie cezariana.lehuzie.anemi microcitara."
Cred ca este destul de clar situatia...




Da este clar , tocmai de aceea nu trebuie sa va lasati , si sa continuati . Documentati-va temeinic, si actionati . M-am saturat sa tot citesc, vad, aud de asemenea situatii, in care medicii incompetenti scapa nepedepsiti , iar pacientii platesc prin chin, fizic, moral si material impreuna cu familiile lor.
imi cer scuze ca intervin. nu sunt medic si nici nu intentionez sa le iau apararea..dar sunteti sigura ca e vorba de malpraxis? pentru ca operatia de cezariana nu este una simpla sau de rutina. e o interventie chirurgicala majora, deosebit de dificila, care comporta multe riscuri si eventuale complicatii. iar rezultatul ei depinde foarte mult si de starea de sanatate a mamei. si eu am nascut prin cezariana acum 4 luni si am avut complicatii. din fericire intr-un final a fost bine. dar nu m-am gandit nicio secunda sa dau vina pe doctor pentru ca stiu ca nu a fost vinovat.
de asta va intreb..sunteti sigura ca acea ocluzie intestinala a aparut ca urmare a culpei medicului si nu este pur si simplu o complicatie a operatiei? pentru ca se pot intampla multe si nu neaparat din vina medicului...hemoragii, infectii, rupturi de uter...etc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti o opinie realista, va pot spune ca, de obicei, procesele acestea dureaza mult, consuma bani, energie, sentimente, sperante si nu conduc la nimic. Malpraxisul se demonstreaza greu, mai ales ca expertizele sunt date tot de medici: Colegiul Medicilor, IML, dosarul pacientului din unitatea spitaliceasca la care a fost tratat se elibereaza la fel de greu, in drept orice cerere scrisa trebuie sa primeasca raspuns in 30 de zile, in fapt, daca nu primiti raspuns trebuie sa actionati in instanta etc. Chiar si cazurile cele mai limpezi sunt tergiversate la nesfarsit. Si chiar daca acum exista asigurare in caz de malpraxis, personal nu cunosc decat un singur caz - Ciomu - care sa fi avut succes in instanta. Apoi, ocluzia intestinala, chiar daca a fost cauzata de cezariana, fiti sigur ca ii vor gasi alte cauze, cum ar fi aderentele, care sunt considerate un risc al oricarei interventii chirurgicale in zona abdominala. Acesta e doar un exemplu.
Va inteleg idignarea, supararea. Din punct de vedere moral si uman aveti perfecta dreptate. Tatal meu a trecut si el printr-o ocluzie intestinala, in urma careia s-a ajuns la o ileostoma, pentru ca s-a intervenit tarziu. A urmat apoi o operatie de repunere de tranzit cu multe complicatii si un an de recuperare. Si, cand in sfarsit era refacut, a murit dintr-o eroare medicala dupa o operatie de fiere.
Deci am trait un caz de malpraxis in care pacientul a ajuns la morga si am inteles ca nu mi se va face dreptate in instanta. Pentru doctori a fost doar un esec medical, de care au uitat, poate, chiar a doua zi - cine stie cate erori de genul acesta au mai facut de atunci? Cine stie cate au fost inainte? Deci va inteleg perfect, cred sincer ca nu veti reusi decat sa va adanciti supararea. In cazul meu, viata tatalui meu nu o mai poate reda nicio instanta, dupa cum si in alte cazuri - multe, ingrozitor de multe - ciopartirea, mutilarea de trupuri si destine, durerea, disperarea, pierderile omenesti, pierderile banesti etc. nu au primit nici macar o compensatie morala sau un regret uman din partea celor responsabili.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la fiecare greseala medicala cu urmari neplacute s-ar ajunge la platit daune sau puscarie, nu s-ar mai apuca niciun medic sa opereze un pacient care are 30% sanse sa moara pe masa de operatie, si l-ar lasa sa moara asa, neoperat si netratat. Iar daca ar fi obligati sa-l opereze, n-ar fi nimeni atat de nebun sa se faca medic. Sau s-ar face toti homeopati ca oricum dilutiile homeopate nu au niciun fel de efect, deci nici efecte adverse. Comisiile medicale si judecatorii trebuie sa tina cont de acest lucru daca legiuitorul n-a tinut cont de asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta malpraxis Davidbia Davidbia Buna ziua Friedmann Bianca ma numesc am o problema legata de o operatie de cezariana in urma cu 4 ani am nascut la un spital de stat in urma operatiei la 4 ... (vezi toată discuția)
Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)