avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-contabilitate

Buna ziua !
Ce documente sunt necesare pt un PFA pt a tine contabilitatea? In contabilitate pot sa includ orice cheltuieli, sau anumite cheltuieli sunt limitate? Adica daca vreau sa includ cheltuieli cu imbracamintea de 10000 lei nu e nici o problema?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:34, 26 Octombrie 2013
Daca ati optat pentru impozitarea in sistem real, trebuie sa tineti contabilitatea in partida simpla.
Aveti de completat registrul jurnal de incasari si plati in care treceti toate incasarile, in numerar sau prin cont bancar si toate platile, in numerar sau prin cont bancar, la data trecuta in documentele de incasare si de plata.
Alta e discutia cu calculul venitului impozabil pentru calculul si completarea declaratiei 200 cand se discuta de cheltuieli deductibile integral, limitat sau nedeductibile.
Amanunte gasiti la art. 48 din codul fiscal [ link extern ]

Pentru cheltuielile deductibile limitat deschideti cate o fisa de operatiuni diverse unde completati lunar aplicand procentul acceptat in codul fiscal la valoarea totala din chitanta sau alt document justificativ, daca e cazul, Totalul lunar al acestor fise il inregistrati in jurnalul pentru operatiuni diverse.
De la acelasi art. 48 : Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;
b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;
Deci daca se incadreza acea cheltuiala cu imbracamintea, caci nu prea se intelege cam ce vreti sa intrebati pentru ca nu ati spus ce activitate autorizata desfasurati, se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Deducere combustibil auto. Bogdan62 Bogdan62 Buna ziua,ce trebuie sa fac pentru a deduce cheltuiala cu combustibilul masinii personale,pe care o folosesc si la PFA-ul pe care-l am .Folosesc masina si la ... (vezi toată discuția)