avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Despre copyright
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Despre copyright

Drepturile de copyright pe diferite lucrari este marcat in felul urmator:
"copyright ˆ 2011 Editura Phantom".
Cum poate fi interpretata aceasta mentiune:
- drepturile de copyright decurg din 2011 pe perioada nelimitata;
- drepturile de copyright sunt numai pentru anul 2011;
- drepturile de copyright inceteaza in anul 2011;
sau alta formula de interpretare.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:06, 31 Octombrie 2013
Asta inseamna ca drepturile de autor incep in 2011 si dureaza cat prevede legea (70 de ani de la moartea autorului in cele mai multe tari, 120 de ani de la moartea lui in cazuri exceptionale). Deci daca autorul a murit cu peste 120 de ani in urma, faptul ca scrie copyright 2011 nu mai inseamna nimic.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)
Lege copyright matacuta ioana matacuta ioana Cum pot sti daca o carte -ebook- postata mai este sub incidenta drepturilor de autor? Unele site-uri, de obicei americane precizeaza ca o anumita lucrare nu ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa solicit acordul autorului pentru a selecta anumite fragmente care sunt publicate intr-o opera de 12 volume? daralu daralu Va rog sa-mi spuneti daca, dintr-o serie de 12 volume, fac o selectie subiectiva de maxime si sentinte ce incap intr-un singur volum, trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)