avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am calcat un caine cu masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am calcat un caine cu masina

Intr-o seara am trecut printr-un sat si din pacate am calcat un caine care a sarit in fata masinii grabindu-se sa ajunga acasa.
Cainele s-a ridicat si s-a dus singur pana in curtea casei unde dupa aproximativ doua minute a decedat.
In timpul acesta copii ei de aproximativ 8 si 14 ani, plangeau si urlau ca i-am omorat cainele.
A sosit 'gazda casei' apoi si Politia.
Problema e ca domnul nu a vrut sa recunoasca ca ii apartine cainele desi, a zis ca ei ii dau de mancare si copii plangeau si urlau ca este cainele lor. Nu a lasat nici ca Politia sa vorbeasca cu copiii sau cu mama lor, desi ea era acasa pe timpul accidentului.
Sa nu ma intelegeti gresit, imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat dar responsabilitatea lui a fost ca sa-si tina cainele inchis. Asa ca e responsabilitatea lui sa-mi repare masina.
Este numai vina lui ca a trebuit sa trec si eu si familia lui peste o trauma de genul acesta.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 10:06, 15 August 2017
Cu 25 de km/h , nici nu lovesti cainele, ca se fereste... , masina ruleaza incet...nici cu 40 nu-l omori...Chiar nu stiti ce inseamna sa mergi cu 25km/h.., nu-i asa ?
Ce sa fac si eu acolo cu radarul...nu erati dvs ??:)
nu eu sunt ăla care ?tie cu cât mergea th3dj.

?i la 25 de km/h po?i omorî un câine cu ma?ina. mie mi-i s-a întâmplat.

iar dacă se poate dovedi că acel câine apar?inea casei respective, proprietarul e responsabil pentru repararea pagubelor produse autovehiculului.

Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
gicu13 a scris:

și la 25 de km/h poți omorî un câine cu mașina. mie mi-i s-a întâmplat.

Rugam respectati regulamentul prezentului forum privitor la decenta in exprimare
Daca la 25km /h ati omorat un caine,este evident ca aveti ceva probleme cu reflexele...

Eu nu-mi pot da seama cum sa treci peste un caine cand rulezi cu 25/ora.( evident daca
conduci vigilent..si daca iti pasa ca un caine e totusi o fiinta si nu treci peste el ca si cum ar fi o pata de ulei pe sosea. )In sate n-as conduse pe inserat cu mai mult de 30km/ora oricat m-as grabi. Sunt copii, animale, batrani.. multi nu se dau din drum nici daca ii claxonezi. E acel aspect de se invata la scoala de soferi si ii zice conduita preventiva si adaptare la conditiile de drum.
@Gicu13
Sunt curioasa cum dovediti ca vina apartine proprietarului...dar ma deranjeaza atitudinea dumneavoastra (unii, din pacate, nu stiu sa-si trateze interlocutorii cu respect)asa ca nu mai insist in dialog avand in vedere ca nu exista o miza reala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va explic eu cum am calcat un caine la 10-15 km/h (rulam cu treapta 1 la relanti!). 3 caini au fugit spre rotile masinii, moment in care am franat brusc si am oprit. Cainii au continuat sa latre, si sa se invarta in jurul masinii. Dupa aproximativ 1 minut de asteptare, am bagat in treapta 1 si am plecat de pe loc fara sa accelerez, in speranta ca se vor calma si vor renunta. 2 dintre ei au plecat, iar al 3-lea s-a bagat latrand in fata rotii dreapta - spate.

Am caine, sunt iubitor de animale. Accidente se pot intampla. Omul asta a cerut un sfat, nu sa-i dati toti lectii de moralitate si sofat. Din punctul meu de vedere stapanul cainelui este vinovat.

Pana si pietonii sunt vinovati de producerea unui accident daca traverseaza neregulamentar.

Fara niciun fel de ironie, daca respectivul caine trecea pe trecerea de pietoni, atunci soferul era vinovat, in situatia de fata, nu este.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
raduhanta, utilizator

Alte discuții în legătură

Atac caini hraniti de vecini silvia_vidroi silvia_vidroi Buna ziua, Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea situatie. Locuiesc intr-o zona cu case din orasul Otopeni si diversi vecini obisnuiesc sa ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice _tania. _tania. Buna ziua, Aseara mi s-a intamplat urmatorul lucru: Veneam de la cumparaturi impruna cu sotul meu si cei doi copii, am parcat in fata blocului vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)