Am fost casatorita timp de 4 ani cu un individ .Dupa acesti 4 ani(in 2004) eu am primit acasa la parinti( unde aveam adresa de domiciliu) cererea lui de divort ,eu la acea data nemailucrand fiind concediata cu cateva luni inainte.La putin timp dupa acest divort si DATORITA acestuia,m-am imbolnavit grav ,nemaiputand sa lucrez .Fostul sot m-a luat la el in casa ,pe care a cumparat-o dupa divort ,chipurile din mila si am trait in concubinaj pana in prezent ,boala mea nefiind una curabila ,eu pensionandu-ma cu pensia de 90 lei pentru ca nu am vechime,acesta(fostul sot) imi cere in prezent sa parasesc casa pentru ca vrea sa-si refaca viata .Intrucat m-am imbolnavit in urma divortului si pentru ca nu pot sa ma intretin cu cei 90 lei vreau sa stiu daca pot solicita in instanta ca fostul sot sa-mi plateasca lunar o pensie de intretinere.Vreau sa mentionez ca in urma divortului nu am deschis actiune de partaj si am fost casatoriti legitim intre anii 2000 si 2004,de atunci trecand aproximativ 9 ani .Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri si sfaturi!
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori Art. 315
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, fostul sot, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflati in dusmanie sau in legaturi de interese cu vreuna dintre parti;
4. persoanele puse sub interdictie judecatoreasca;
5. cei condamnati pentru marturie mincinoasa.
(2) Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute la alin. (1) pct. 1-3.
Ascultarea rudelor si afinilor Art. 316
In procesele privitoare la filiatie, divort si alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele si afinii prevazuti la art. 315, in afara de descendenti.