avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul a furat banii blocului !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul a furat banii blocului !

:Obuna ziua
Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) .
S-a facut plangere la politie in vederea cercetarii cazului penal .
Acum s-a descoperit ca actuala administratora impreuna cu presedinta asociatiei de locatari au tergiversat ancheta ajungand pana la mituirea politistului care se ocupa de caz , abia acum angajand un avocat dupa ce s-a facut o sedinta in care s-a vehiculat ca acuala presedinta nu a fost straina de furtul banilorX-(
S-a urmarit probabil prescrierea faptei si musamalizarea infractiunii!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:31, 31 Octombrie 2013
@aneta,

X-(
de vina e guvernul si parlamentul pentru ca nu modifica legea ! daca as avea contract individual n-ar mai fi discutii !
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
Adriantot, moderator
Legea e buna si nu va obliga ci doar creaza cadrul legal in care sa va puteti organiza si administra.
Sigur ca acolo unde furnizorii accepta, unde este posibil din punct de vedere tehnic, chiar actuala legislatie permite incheierea contractelor individuale ale furnizorilor cu fiecare proprietar.
Dar nu se poate inca realiza aceasta datorita comditiilor tehnice in primul rand. Apoi unele activitati chiar nu cred ca se pot desfasura vreodata prin contracte individule asa cum este de exemplu curatenia, contabilitatea, casieria, cenzoratul, reparatiile partilor comune (lift, subsol, instalatii de alimentare si scurgere, terase...).
Orice reglementari ar stabili guvernul ori parlamentul, oamenii trebuie sa le respecte. Ori in cazurile unor necazuri ca cel prezentat aici, este clar nerespectarea legislatiei de catre proprietari, de presedinte, de comitet, de administrator. Au incalcat legea si probabil ca vor plati.
Este ca si cum am cere schimbarea legii circulatiei pentru fiecare accident facut de soferi pe drumurile patriei. Si ce daca se schimab legea? Unii nu o respecta oricum si platesc cu viata, cu libertatea sau scapa doar cu amenda.

Asadar legea este si trebuie doar sa o aplicam corect.

:((
ma refer la apa pentru are am si vrut sa-mi fac contract individual.
Am tras si coloana de apa pe palierele blocului pentru ca apometrele sa fie amplasate in exteriorul apartamentelor astfel putem taia apa restantierilor fara sa intram in locuinte.
Gaze avem separat fiecare, caldura si apa calda am sistat-o .
Singura problema este apa rece unde avem restante mari din cauza fraudei si unde cu greu platim reesalonarea pana la achitarea sumei. Acum platim 1800 ron in plus fata de intretinerea curenta si mai avem de platit vreo 30000 roni. Rau e ca nu platesc toti locatarii urmand ca in viitor sa ma interesez si pentru o modalitate de fortare a acestora sa plateasca cumva.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
Adriantot, moderator
@jeanluk,
Pai daca ati "tras tras si coloana de apa pe palierele blocului pentru ca apometrele sa fie amplasate in exteriorul apartamentelor astfel putem taia apa restantierilor fara sa intram in locuinte", asa cum spuneti ati rezolvat problema.
Ce are asta cu legea? Legea va permis sa faceti aceasta instalatie si de acum inainte celor care nu-si platesc apa le-o puteti opri. Felicitari
Rau e ca nu platesc toti locatarii urmand ca in viitor sa ma interesez si pentru o modalitate de fortare a acestora sa plateasca cumva.

Nu trebuie sa va interesati si sa cautati modalitati..., aplicati legea 230/2007 si HG 1588/2007. Se pare ca nu le cunosteti si nu le-ati aplicat pana acum. Vinovati de neaplicarea legii sunt proprietarii alesi in comitetul executiv, presedintele, cenzorul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani lipsa la asociatia de proprietari... ACostel ACostel Buna ziua! Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si la subiect..Asociatia noastra de locatari e magnet de hoti...Toti care s-au perindat pe aici ca si ... (vezi toată discuția)
Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la radet si 78.000 lei la apa nova Mikaela1973 Mikaela1973 Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost ... (vezi toată discuția)
Incetarea furnizarii utilitatilor este legala? cercetasul cercetasul Doresc in primul rand sa va felicit pentru sfaturile acordate pe acest site si sa va multumesc pentru munca depusa. Sunteti cu adevarat profesionisti. Va rog ... (vezi toată discuția)