avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca, cu doua ore fiecare !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca, cu doua ore fiecare !

Buna seara !
Va rog sa-mi spuneti daca pot incheia doua contracte de munca,cu acelasi angajator,pe posturi diferite,avand conditiile cerute de angajator si implicit de fisa postului. Mentionez ca sunt somer si mai am inca 5 luni pana la expirarea celor 12,prevazute. Care sunt conditiile impuse,odata cu incheierea acestor contracte?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: iacobelena , utilizator 08:52, 29 Octombrie 2013
In cazul in care incheiati contracte determinate, somajul se suspenda.
Daca incheiati contract pe perioada nedeterminata, somajul inceteaza si nu mai puteti beneficia de el decat daca angajatorul restructureaza postul.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

In situatia in care cumulul de functii avea loc la acelasi angajator, desi legea nu face disctinctie dupa cum cumul de functii are loc la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, durata totala a contractelor de munca cumulate nu ar putea depasi 11 ore deoarece pentru un program de lucru de 12 ore la acelasi angajator, inspectorii ITM ar putea solicita angajatorului respectarea art. 115 alin. (2) din Codul muncii .
[ link extern ]
multumesc mult ! sa aveti o zi minunata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)
2 contracte de munca la acelasi angajator tampau gabriela tampau gabriela Un salariat poate avea doua contracte de munca la acelasi angajator( unul cu 8 ore cu functia de instructor auto si unul cu 2 ore pe functia de profesor ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii lt lt Buna ziua, Daca o persoana are un CIM incheiat pe perioada nedeterminata, cu o norma de timp de 8 ore, pentru o anumita functie, se poate face un act ... (vezi toată discuția)