avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura de urmat in cazul cumpararii unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura de urmat in cazul cumpararii unui SRL

Buna ziua.
1. Doresc sa cumpar o afacere ( forma de organizare este SRL ) si vreau sa stiu care este procedura juridica ce trebuie urmata in acest caz - ce acte se intocmesc, unde se depun, etc.
2. In cazul in care devin asociat unic si administrator al unui SRL mai pot primi indemnizatia de crestere copil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:41, 29 Octombrie 2013
Procedura pe care o veti urma este cea a cesiunii de creanta. Pasii sunt urmatorii:
1. Se va intruni AGA societatii in cauza si se va decide cesionarea tuturor partilor sociale catre Dvs., eventual si numirea Dvs. in functia de administrator al societatii.
2. Aceasta hotarare AGA se publica in monitorul oficial, fapt pentru care va veti adresa regsitrului comertului.
3. Dupa trecerea termenului de 30 de zile de la publicare in monitrorul oficial a hotararii AGA de cesiune, va veti adresa din nou registrului comertului cu urmatoarele documente:
-hotararea AGa in original
-dovada publicarii la monitorul oficial
-act constitutiv actualizat in original
-declaratiile de asociat si administrator, date in forma autentica, in original
-specimenul de semnatura al administratorului, in original
-cazier judiciar al asociatului si administratorului, in original
-copii CI pentru asociat si administrator
-cereri, declaratia model 3.III, taxe
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu va inceta cat timp nu veti obtine dividende din calitatea de asociat
Multumesc pentru informatiile la obiect. Mai am o singura nelamurire. In care dintre etapele enuntate se face plata? Iar in legatura cu indemnizatia, conform legii, mai am dreptul la plata acesteia pana in luna februarie 2014. Trebuie mentionat in actul constitutiv ca nu se obtin dividende? Sau mai exact, se poate mentiona ca pana in luna februarie nu voi obtine dividende?Multumesc
Plata contravalorii partilor sociale se face la data incheierii contractului de cesiune, care poate coincide cu data hotararii aga ce urmeaza a se publica la monitorul oficial.
Puteti alege si alte variante, spre exemplu: plata in transe la data publicarii hotararii aga si la data inregistrarii cesiunii la registrul comertului sau orice alte variante va sunt la indemana.
In actul constitutiv nu se mentioneaza data la care se vor ridica dividente; acestea se vor acorda doar daca societatea realizeaza venituri si este pe profit. si in acest caz, daca asociatul decide ca dividendele sa fie reinvestite,a cestea nu se vor distribui.
Valoarea dividendelor va fi cunoscuta doar la incheierea anului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale catre o persoana dinafara societatii. nelamuriri. adela05 adela05 Pentru transmitere parti sociale catre o persoana dinafara societatii, am inteles ca se publica aga in Monitorul Oficial. 1. De unde se obtine dovada ... (vezi toată discuția)