avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis de conducere

Buna ziua. S-a inceput urmarirea penala in data de 1.08.2013 deoarece am fost oprita de catre politie la un control si aveam alcoolemia de 0.45. Am refuzat probele de sange. Pe data de 18oct 2013 am primit Ordonanta de scoatere de sub urmariere penala cu aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ. In acea ordonanta scria ca sunt cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de refuz de recoltare a probelor de sange, dar nu scrie absolut nimic despre permis. As dori sa stiu ce se intampla cu permisul meu? Platesc amenda si imi voi recupera permisul? Sau imi va fi retinut in continuare?
Va multumesc
Da mergeti cu rezolutia procurorului si cu dovada fara drept de circulatie sa va ridicati permisul, nu are legatura cu plata amenzii ridicarea permisului, este posibil sa vi-l suspende pe 90 de zile totusi.
ART. 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M5
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala bogdan2478 bogdan2478 buna ziua.in 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia am accidentat o persoana.dupa 3 ani am reusit sa ma inteleg cu victima,iar acum s-a ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis retinut lucian365 lucian365 [quot]buna ziua, o sa incerc sa fiu rapid in a va face cunoscuta problema...... 08.04.2012 am avut un accident victime dar care nuau depus ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe 90 de zile Cimss Cimss Buna ziua, As avea si eu o nelamurire, am fost cercetata intr-un dosar penal pentru punere in circulatie a unei autotutilitare la care i-au expirat ... (vezi toată discuția)