Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ca, in cazul unui posibil divort in viitor, nora sa nu aibe pretentii la apartamentul cumparat majoritar cu banii mei.
Scuze, nu sunt avocat si poate gresesc... Eu credeam ca actul de donatie, ca sa fie luat in considerare de instanta, trebuie datat inainte de cumpararea apartamentului nu dupa ani de zile dupa ce s-a cumparat acesta. Ideea era sa fac un act intre noi parinti si fiu de care sa nu stie nora si care ar fi folosit doar in caz de divort. Acest act ar fi intarit si de un act bancar (ordin de plata catre fiu) care sa ateste in plus ca, chiar i-am dat o suma importanta de bani in vederea cumpararii apartamentului. Oare instanta judeca dupa acte oficiale sau dupa supozitii invocate de avocatul partii adverse ?
Pai v-am spus, dvs vreti sa faceti un act intre doua parti (dvs si fiu) care sa produca efecte pentru alte doua parti (fiu si nora). De ce sa nu mentionati sursa banilor in actul de v/c al apartamentului? Daca nora spune ca banii s-au dus pe altceva si apartamentul s-a cumparat cash cu banii de la parintii ei?
P.S. Stiu ca dvs aveti deja planul facut si hotararea luata in directia pe care ati expus-o si tot ce va mai trebuie este doar inca o confirmare ca ce vreti sa faceti este bine :) , eu va recomand sa precizati in actul de v/c explicit cu cat a contribuit fiul. Intrebati si notarul, oricum trebuie sa ajungeti la el.